Kent Haberleri

Çocuk parası yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? Çocuk Destek Bileşeni'nden kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı'na "Çocuk Destek Bileşeni" adında yeni bir program dahil etti. Peki, Çocuk parası yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? Çocuk Destek Bileşeni'nden kimler faydalanacak?İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının son haftasına gelmesiyle birlikte gündemde yer alıyor

Aile Destek Paketi kapsamına dahil edilen "Çocuk Destek Bileşeni" aralık ayı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merakla takip ediliyor. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının son haftasına gelmesiyle birlikte gündemde yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Destek Paketi'ne "Çocuk Destek Bileşeni" ismiyle yeni bir yardım programı dail etti. Bu kapsamda sosyal destekten yararlanan hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 lira ile 650 lira aralığında nakdi destek sağlanıyor. Milyonlarca haneye maddi destek vermeyi planladıklarını ifade eden Aile Bakanlığı aralık ayı çocuk parasını yatırdığını duyurdu. Peki, Çocuk Destek Bileşeni'nden kimler yararlanacak? İşte ayrıntılar...

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Çocuk parası almak isteyenler "Aile Destek Paketi" başvurularını e-Devlet üzerinden yapılabilir. Başvurular e-Devlet sitesinden yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek yapılabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNİ KİMLER YARARLANIYOR?

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes bu destekten yararlanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilir.

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri 12 ay (1 sene) boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

ARALIK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATTI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen "Çocuk Desteği" ile ailelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı da hedeflediklerine dikkkat çekti.

"Çocuk Desteği" ile hanelere 350- 650 TL arasında ilave ödeme yaptıklarını kaydeden Yanık, "Bu kapsamda hanelerimize aralık ayına ilişkin 862 milyon TL destek sağladık. Böylece bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki Çocuk Desteği ile hanelerimize 1,6 milyar TL ilave destek verdik." açıklaması yapıldı.

ÇOCUK DESTEK PARASI KAÇ TL?

Bakan Derya Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri aktardı:

1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 
3 çocuklu hanelere 450 TL, 
4 çocuklu hanelere 550 TL, 
5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacak.

e-Devlet'ten başvurusu onaylanan herkes her ay hemen PTT'den 1250 TL alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular devam ediyor

Çiftçiler dikkat! Resmen açıklandı! 31 Aralık'ta sona eriyor, hemen başvurun! 

Altın rekora hazırlanıyor! Yastık altında 1 gram bile altını olanlar çabuk baksın! 26 Aralık 2022 altın fiyatları