Kent Haberleri

Çocuk parasına Ocak zammı gelecek mi? Çocuk destek bileşenini duyanlar şaşkına döndü! Şimdi rakamlara bakın!

Çocuk Destek Bileşeninden yararlanan binlerce vatandaş Ocak zammının ne kadar olacağını araştırıyor. Peki Çocuk Destek Bileşenine Ocak zammı gelecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı... Çocuk Destek Bileşeni'nden faydalanan binlerce vatandaş, ödemeye zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor

Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri 2023 yılına ilişkin yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra sık sık gündeme gelmeye başladı. Çocuk Destek Bileşeni'nden faydalanan binlerce vatandaş, ödemeye zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. 

Çocuğu olan vatandaşlara devlet tarafından 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda destek ödemesi yapılıyor.

Çocuk Destek Bileşeni'nden dar gelirli aileler faydalanabiliyor. Devlet tarafından çocuğu olan vatandaşlara verilen yardım ödemelerinin yeni yıl zammıyla artması öngörülüyor. 

Peki, Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni Ocak ödemesi hesaplara ne zaman yatacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

BAKAN DESTEK ÖDEMELERİNİN ÖNE ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Yanık, konu ile ilgili açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

2023 ÇOCUK PARASINA ZAM GELDİ Mİ? 

2023 yılına ilişkin yeni asgari ücretin açıklanmasıyla çocuk destek parasına da zam gelip gelmeyeceği merak edilmeye başlandı. 2023 yılı çocuk desteği henüz artmadı. Konuyla ilgili resmi açıklama dört gözle bekleniyor. 

ÇOCUK PARASI NASIL ALINIR 2023?

Çocuk Destek Bileşeni'ne başvuru yapan dar gelirli aileler, çocuk paralarını başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ay alabiliyor. Hesaba yatırılan çocuk parası, gününde PTT hesaplarından çekilebiliyor veya PTT veznesinden alınabiliyor.
 

ÇOCUK YARDIMI PARASINDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR? 

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması şeklinde belirtildi. 

2022 ÇOCUK PARASI KAÇ TL?

Destekten faydalanan hanede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350- 650 Türk Lirası arasında ödeme yapılıyor. 

Bakan Yanık, konu ile ilgili açıklamasında "Bu kapsamda bir iki çocuklu hanelere 350 lira, üç çocuklu hanelere 450 lira, dört çocuklu hanelere 550 lira, beş ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Kurum resmen açıkladı!  İkinci el konutlar için de yeni kampanya geliyor! 

Gram altın için rakam sil baştan değişti! Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı görenleri buz kestirdi! Hemen hesaplanan yeni maaşlara bakın!