Kent Haberleri

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Çocuk destek bileşenine nasıl başvurulur?   Aile Destek Paketinin kapsamına dahil edilen 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350 lira ile 650 lira arasıda değişen tutarlarda sosyal yardım sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli haneler için çocuk sayısına göre değişiklik gösterecek şekilde destek ödemesi yapılıyor. 

Aile Destek Paketinin kapsamına dahil edilen 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350 lira ile 650 lira arasıda değişen tutarlarda sosyal yardım sağlanıyor. 

'Çocuk Destek Bileşeni'nden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların, e-Devlet'ten ya da SYDV'ler aracılığıyla başvuruda bulunması gerekiyor. 

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından, çocuğu olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için kolayca çocuk yardımı alabilme imkanı sunuluyor. Çocuk destek bileşeninden faydalanmak isteyen aileler için ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

Binlerce aile, 'Mart ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?, Çocuk yardımı hesaplara yatırıldı mı?' sorularının yanıtlarını sık sık araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen son dakika açıklamasında, aile desteği kapsamında yapılacak ödemeler tek tek duyuruldu. 

Bakanlıktan konu ile ilgili gelen açıklamada "Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,4 milyon hane için 1 milyar lira ve Aile Desteği Bileşeni kapsamında 3,3 milyar lira olacak şekild toplam 3,3 milyon hanemize 4,3 milyar lira tutarında destek ödemesi yapacağız" ifadelerine yer verilerek, çocuk yardımı ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira ödeme yapılacağı da belirtildi. 

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın

ÇOCUK YARDIMI NİSAN 2023 NE KADAR? 

“Çocuk Destek Bileşeni” çerçevesinde, hanelerdeki çocuk sayısına göre değişik rakamlarda destek ödemesi yapılıyor. İşte Nisan 2023 ödeme rakamları: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak için; hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'yi aşmıyor olması gerekiyor. 

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen dar gelirli ailelere çocuk destek ödemesi peş peşe yapılırken; başka destek alınması da çocuk destek bileşeninden faydalanılması için engel teşkil etmiyor.

Bu bankalarda adeta Nisan 2023 depremi! Akbank, Garanti, İş Bankası bir bir açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı

EYT'de ilk maaş bu tarihte hesaplarda! EYT'liler hemen kontrol edin! Son dakika!

Nisan 2023 destek ödemeleri hesaplara tek tek yatırılıyor! Bu paraları duyan resmen bayram etti! Aman kaçırmayın!