Kent Haberleri

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Çocuk Destek Bileşeni' ödemesi adı altında, ihtiyaç sahibi hanelere çocuk sayısına göre destek veriliyor

Devlet çocuk sahibi olan aileler için sosyal destek ödemelerini tam gaz sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Çocuk Destek Bileşeni' ödemesi adı altında, ihtiyaç sahibi hanelere çocuk sayısına göre destek veriliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere, SYDV ya da e-Devlet aracılığıyla alınan başvuruların ardından 12 ay boyunca çocuk desteği ödemesi yapılıyor. 

Aile Bakanlığının hesaplara yatırdığı çocuk yardımı; 1, 2, 3 ve daha fazla çocuk için 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda veriliyor. 

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahibi aileler için hesaplara peş peşe yatırdığı çocuk parasından yararlanmak isteyen anne ve babalar başvuru şartlarını da merakla ve sık sık araştırıyor. 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Aile Destek Paketi kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ile gereken şartlara sahip olan dar gelirli aileler için nakdi destekte bulunuluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık resmi sosyal medya hesabından, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında;  Ocak'ın ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne alarak 29 Aralık 2022 Perşembe günü hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını dile getirmişti. 

Çocuk yardımından faydalanan vatandaşlar, şimdi Şubat ayı ödemelerini merakla araştırmaya başladı. Şubat ayı Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin ne zaman verileceği belli oldu mu? 

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre; Çocuk Destek Bileşeni aile içindeki çocuk sayılarına göre gerçekleştiriliyor. 

İhtiyaç sahibi dar delirli ve çocuklu aileler çocuk yardımından faydalanabiliyor. Diğer sosyal destek ödemelerinden faydalanan ihtiyaç sahibi aileler de bu desteği alabiliyor. 

ÇOCUK DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR 2023? 

Dar gelirli aileler için Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri şu şekilde:

-1 ve 2 çocuklu haneler için 350 TL,
-3 çocuklu haneler için aileler ise 450 TL
-4 çocuklu haneler için 550 TL,
-5 ve daha fazla çocuklu haneler için de 650 TL. 

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları gören küçük dilini yutacak! Elinde altını olan hemen baksın! 14 Şubat altın fiyatları

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

Dolar 14 gün sonra resmen bu kadar olacak! Yastık altında 1 doları bile olanlar acil baksın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı zamları peş peşe duyuruldu! Rakamlar buz kestirdi! Şimdi bakın!