Kent Haberleri

Çocuklu aileler müjde! PTT'den 350 - 650 TL ödeme yapılıyor! 

Çocuk desteği parası ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadan sonra tekrar gündeme geldi. 'Çocuk Destek Bileşeni' adlı programın detayları belli olurken gözler çocuk desteği ücreti ve başvuru şartlarına çevrildi. İşte 2022 Çocuk desteği parası...Ailede bulunan çocuk sayısına göre 350 ile 650 lira arasında ödeme gerçekleştirilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım paketine dahil edilen 'Çocuk Destek Bileşeni' adlı programın ayrıntılarını duyurdu. Ailede bulunan çocuk sayısına göre 350 ile 650 lira arasında ödeme gerçekleştirilecek. Yardımdan faydalanmak isteyen çocuklu aileler "Çocuk desteği parası başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?" sorularına cevap arıyor. İşte, 2022 Çocuk desteği parası başvuru şartları hakkında merak edilenler...

BAKAN YANIK'TAN ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara yöbnelik ilave destek sağlayacaklarını belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

ÇOCUK DESTEK PAKETİ YARDIMI NE KADAR?

"Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. 

Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız” dedi. 

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet veya Sosyal Yardışlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması.

Öte yandan bakanlık anaokulu destek paketini de açıkladı. 

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu yardımı verilecek. Söz konusu yardımla hanelerdeki 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretleri karşılanacak. Bu şekilde dar gelirli ailelerin çocukları da okul öncesi eğitimden ücretsiz faydalanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek paketlerine yönelik soruları yanıtladı. Anaokulu desteğine yönelik de açıklama yapan Yanık, "İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" ifadesini kullandı.

Emeklilere geri ödemesiz 7 bin 500 lira verilecek! Elinizi çabuk tutun süre daralıyor! Akbank, Garanti, İŞ, Yapı Kredi..

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı

Herkes tek tek konuşuyor! Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…