Ekonomi

Çocuklu ailelere 4.200 TL ödeme! Hemen başvurun 12 ay boyunca ödemenize kavuşun!

Çocuklu aileler yaşanan ekonomik krizden etkilenen kesim oldu. Bu duruma çare olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi hanelere müjde gibi bir haber verdi. İşte detaylar!200 TL destek ödemesi yapacağını duyurdu

Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere 4.200 TL destek ödemesi yapacağını duyurdu. Üstelik bu bahsedilen yeni destek ödeneği bir yıl boyunca her ay düzenli bir şekilde ödenecek. İşte şartlar ve diğer ayrıntılar…

BAKANLIK ÇOCUKLU HANELER İÇİN AÇIKLADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılacak olan 4.200 TL destek ödeneğinden yararlanabilmek için ihtiyaç duyulan tek şey ödeneğe müracaat yapmak. Müracaatta bulunan aileler, ödemelerini PTT ile çok rahat bir şekilde alacak.

İşte bu sosyal destek paketine dair müracaat koşulları ve tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelere yardım ödeneğinde bulunarak, ihtiyaçların giderilmesini amaçlıyor. Aile Bakanlığı, dar gelirli veya geliri bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok isimle değişik sosyal destek paketi sunuyor. Aile bakanlığı eliyle en çok çocuk sahibi olan ailelere yönelik destek ödeneğini hayat geçiriyor. Çocuk sahibi ailelere yeni bir müjdeyi aktaran Aile Bakanlığı, 4.200 TL destek ödeneği sağlayacağını açıkladı.

BAŞVURULAR ÖNEM ARZ EDİYOR!

Çocuk destek ödeneğinden faydalanmayı isteyen kişilerin e-Devlet sistemi üzerinden ya da kendileri yani şahsen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile başvuru gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında verilen başvuru formu doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Bu durum başvuru onay süreci için önem arz etmektedir. Çocuk destek ödeneği için başvuruda bulunan ailelerin başvuru sonucu 10 gün içinde belli olacaktır. Başvuru süreci ile ilgili tüm detayları ise e-Devlet platformu üzerinden kontrol edebilir.

ÇOCUK DESTEK ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile bakanlığı tarafından hane içinde yaşamakta olan çocuk adedine göre belirlenen yardım desteği tutarı 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ödeyecek. Bakanlığın belirlemiş olduğu şartlar doğrultusunda yani bu şartları taşıyan aileler PTT vasıtasıyla her ay ödemeler düzenli bir şekilde yapılacak.