Ekonomi

Çocuklu ailelere müjde! 1250 TL'ye kadar nakit ödeme! Hemen ödemenizi alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli hanelere verilen sosyal destek ödemeler çerçevesinde çocuklu ailelere verilen ödemeler çok sık araştırılmaktadır.

Peki “1250 TL sosyal yardım ödemesi nedir, nasıl alınır”? İşte bu konudaki tüm ayrıntılar…

Bakanlık tarafından dar gelirli hanelere maddi destek sağlanmaktadır.

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara, çocuk destek ödemeleri yapmaktadır. Bu ödemeler için başvurular e-Devlet sisteminden yapılmaktadır.

E- devlet dışında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile de başvuru gerçekleştirilebiliyor. İşte başvuru şartları;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru yapan vatandaşların gelir tespit testleri yapılmaktadır.

Gelir testinden sonra da ödeme almaya hak kazananlar düzenli olarak ödemelerini alabiliyor. Ödemeleri alabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerektiği belirtiliyor.

Aile destek ödemeleri çerçevesinde;

Ödemeler hak sahiplerine en fazla 12 ay süre ile yapılmaktadır. 12 aylık ödemeler 2023 yılının Temmuz ayında bitiyor. Aynı zamanda aile destek ödemelerinden yararlanan kişiler çocuk destek ödemeleri alabilir.

 Çocuk destek ödemeleri çocuk sayısına göre şu şekilde yapılıyor; 1 ve 2 çocuğu olan hanelere 350 TL, 3 çocuğu olan hanelere 450 TL, 4 çocuğu olan aileler 550 TL ve 5 ve üstü çocuğu olanlar 650 TL ödeme alıyor. Aile destek ödemeleri 12 ay bitiminde sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar tekrar başvuru yapabilir ve yapılan gelir testi ile tekrar ihtiyaç durumu anlaşılır ise ödemeyi tekrar alabiliyor.