Kent Haberleri

Çocuklu ailelere müjde! PTT'den anaokul, ilkokul, lise öğrencilerine 3.295 TL para verilecek! Anne babalar dikkat!

PTT'den anaokul, ilkokul, lise öğrencilerine harçlık gibi verilecek! 1-2-3-4 çocuklu aileye 3.295 TL ödeme! e-Devlet'ten başvuru yapın! T.C Kimlik numarası 2,4,6,8 olanlar kişiler acilen baksın! İşte ayrıntılar... Az bilinen bu yardımlar devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanmaktadır

Vatandaş yardımı ödeme talepleri 2023 yılında da devam edecek. Az bilinen bu yardımlar devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanmaktadır. Ocak ayında vatandaşlara yapılan ödemeler arttı.  Destek ödemeleri başvurunun onaylanması durumunda direkt hesaplara yatırılmaya başlanıyor. 

Devlet yardımları 2023 yılında da devam edecek. Özellikle muhtaç ailelere çocuk bakımı ve desteği konusunda yapılan yardım merak edilip araştırılıyor. Peki, çocuk yardımından kimler yararlanacak? İşte bütün ayrıntılar..

Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere desteğini sürdürüyor. E-devlet üzerinden de uygulanan bu destek binlerce vatandaşın merakını uyandırdı. Peki, çocuk yardımından kimler yararlanacak? İşte bütün ayrıntılar..

2023 YILI ZAMLI SED ÖDEME MİKTARLARI!

Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99

Çocuk (İlköğretim) 3.090,00

Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99

Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99

Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00

Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00

Bakanlık tarafınca yapılacak açıklama kapsamında hanede bulunan çocuk miktarına göre; 350 lirayla 650 lira arasında ödeme yapılacak. Bakan Yanık, 1-2 çocuklu ailelerle 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 lira, 4 çocuklu ailelere 550 lira, 5 ve üzeri çocuk sayısında bulunan ailelere 650 lira ödeme yapılacağını açıkladı.

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

SED YARDIMI NE ZAMAN SONUÇLANIR?

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçeyle ya da internet üzerinden e-Devlet aracılığıyla “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfasından yapılıyor. Gerekli koşulları sağlayan ailelere her ay düzenli olarak belirli tutarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapılıyor. 2023’ün ilk ayında SED yardımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ödemeler ile ilgili belirli bir tarih de bulunmuyor. SED yardımı alanlar, e-Devlet “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranından ödemelerin yapılıp yapılmadığını sorgulayabilir.

SED yardımı başvurusu genelde birkaç gün içerisinde sonuçlanıyor. Yoğunluk olması halinde bu süre 1 aya kadar uzayabiliyor.

SED YARDIMI ŞARTLARI!

- Hakkında bakım tedbiri kararı varken yaş şartını kaybetmesiyle sosyal hizmet birimlerinden ya da koruyucu aileden ayrılanlarda meslek edinme kursuna veya öğrenim devam eden meslek sahibi olmayanlar için

- Doğal afet, hastalık veya kaza geçirilmesi durumunda kendisine bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarının yerine getirilmeyecek durumda olmaları halinde,

- Daha önce hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar için çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yardım yapılmaktadır.

- Hakkında bakım tedbiri kararı alınmamış çocukların anne ve babaları da çocukları için SED yardımına başvurabilmektedir.

Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak son dakika müjdesi! bin, 2 bin, 3 bin, 4 bin TL para dağıtıyor!
Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak 1.500 TL para müjdesi! Bu parayı almak isteyenler hemen baksın!
Aile Bakanlığı hızlı davrandı! 2.392 TL verilecek, acilen göz atmak gerekiyor! Şimdi başvuran parayı hemen kapıyor!