Ekonomi

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz Yıllık enflasyonun yüzde 175'e çıkmasını değerlendiren ekonomistler ortaya çıkan tablonun hükümetin 'Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur2 anlayışını benimsedikten soran ortaya çıkan bir sonuç olduğunu ifade ediyor

TÜİK'in açıkladığı üretici enflasyonu 1995 yılından bu yana kırılan bir rekora işaret ediyor. Yıllık enflasyonun yüzde 175'e çıkmasını değerlendiren ekonomistler ortaya çıkan tablonun hükümetin 'Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur2 anlayışını benimsedikten soran ortaya çıkan bir sonuç olduğunu ifade ediyor. Hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetimi enflasyonun dünyada da yüksek olduğunu savunarak yaşanan fiyat artışlarının sebebini buna bağlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dünya genelinde yaşanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hızlı fiyat artışlarına rağmen ülke ekonomisinin sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamda somut artışlar kaydetmeye devam ettiğini iddia etti.

Türkiye'deki yüksek enflasyona ilişkin dikkat çeken bir ilginç çıkış ise  AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, hayat pahalılığı ve enflasyonun son yılların yüksek düzeyine çıktığını itiraf etti. 'Hayat pahalılığı, enflasyon son yılların yüksek düzeyine çıktı' dedi. Yıldırım, bunun önüne geçebilmek için çalışma yaptıklarını enflasyonun aşağı çekilebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti. AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım buna karşılık da vatandaşları korumak amacıyla bir dizi tedbirlerin Cumhurbaşkanı ve kabine tarafından birer birer alıp hayata geçirildiğini söyledi.

 AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ayrıca coğrafyanın kader olduğunu, Türkiye coğrafyasında yaşamanın da kolay olmadığını iddia etti.

Ünlü düşünür İbn-i Haldun'un 'coğrafya kaderdir' sözzüne atıfta bulunan Binali Yıldırım, 'Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliğini gözümüz kadar muhafaza edeceğiz, buna mecburuz çünkü bu topraklar, bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. 100 yıldır, Osmanlı’dan bu tarafa bu topraklarda bağımsızlık mücadelemiz devam ediyor. Coğrafya kader diyor İbn-i Haldun. Bu kader bizim kaderimiz' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin kaderinin sadece 780 bin kilometre kare vatan toprağıyla sınırlı olmadığını 492 bin kilometre kare Mavi Vatan’ın da buna dâhil olduğunu ve etrafımızı kuşatan Balkanlardan Uzak Doğu’ya uzanan Türk coğrafyasının kpsama girdiğini ifade etti.

Yap İşlet Devret modliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Nef Arsa yatırımlık arazilerde yüzde 20 indirim yaptı! 187 bin 500 lirası olan hiç kaçırmasın

TOKİ İstanbul'da 185 konutu açık artırmayla satacak! Yüzde 50 peşinatla ödeme tarihi belli oldu

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Memur ve emeklilere Kurban Bayramı'nda maaş ödeme takvimi belli oldu! Emekli ve memurlar kaç lira alacak?

FED faiz kararını açıkladı: Dolar bugünden sonra 18 liraya kadar çıkabilir uyarısı

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

Milyonlarca çalışana asgari ücrete ek 1224 lira ödenecek! Parayı alabilmek için bakın ne gerekiyor?