Ekonomi

Çok az kişi biliyor! E-Devlet'te paranız birikmiş olabilir!

Sigortalı çalışan vatandaşların zorunlu şekilde dahil olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor. Yapılan kesintiler nakit olarak alınabiliyor. İşte biriken o parayı almanın yolları...Son zamanlarda sık sık gündeme gelen E-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasıyla zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebiliyorsunuz

Sigortalı çalışan vatandaşların zorunlu şekilde dahil olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen E-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasıyla zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebiliyorsunuz.

Herkes tarafından bilinen E-Devlet portalının sağladığı kolaylıklarda biri de 'Bireysel Emeklilik Sistemi'ni online olarak takip etmek. 

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan yapılan kesintiler nakit olarak alınabiliyor. Peki E-Devlet'te biriken para nasıl alınır? İşte biriken o parayı almanın yolları...

Bireysel Emeklilik Sistemi parası nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), rahat bir emeklilik dönemi için bireylerin çalıştıkları süre boyunca birikim yapmasını sağlıyor. Zorunlu olarak bir birikim sunan Bireysel Emeklilik Sistemi, çoğu insanın unuttuğu bir sistem olduğu için Bireysel Emeklilik Sistemi'nde senelerce para birikiyor.

Sigortalı olarak çalışan vatandaşların maaşlarındanBireysel Emeklilik Sistemi parası zorunlu şekilde kesilse de, isteyen vatandaşlar bu sistemden çıkma hakkına sahip. Sistemden çıkılması durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan yapılan kesintiler nakit olarak alınabiliyor. Peki E-Devlet'te biriken para nasıl alınır? İşte biriken o parayı almanın yolları...

Bireysel Emeklilik Sistemi Bakiyesi Nasıl Öğrenilir?

Tüm sigortalı çalışanların zorunlu şekilde katılım sağladığı Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilmek için e-Devlet'e giriş yapmanız gerekiyor.

Kararın aktardığına göre, daha sonra arama bölümüne takasbank yazmanız gerekiyor. En üst kısımda yer alan 'Takasbank Bireysel Emeklilik Bilgilendirme İşlemleri' başlığına tıkladığınızda bakiyenizi sorgulamanız mümkün. Peki E-Devlet'te biriken para nasıl alınır? İşte biriken o parayı almanın yolları...

Bireysel Emeklilik Sistemi parasınızı nasıl alabilirsiniz?

Eğer Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birikmiş belirli bir miktarda paranız varsa, sistemde yazılı olan sigorta şirketinizle iletişime geçerek, sistemdeki birikmiş paranızı talep edebilirziniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki paranızı almak için e-Devlet'ten işlem gerçekleştirilemediğini paranızı alabilmek için sistemde yazan bankanızla görüşmeniz gerektiğini de belirtelim.

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

Müjdeli haber geldi! 15 bin lira devlet desteği 1 Ocak'ta başlıyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Risk almak istemeyen kar satışa yöneldi!