Teknoloji

Çok yakında hizmete girecek! İphone'nuzdan yakında bunu yapabileceksiniz! 

 Bir sonraki iPhone sonunda ters şarjı destekleyebilir. iPhone 12'den bu yana başlatılan gelişmelere rağmen Apple, iPhone 11'den başlayarak bu proje  üzerinde çalışıyor ancak tamamlayamadı.Ancak, diğer Android cihazların aksine iPhone'lar, en azından şimdilik, ters şarj işlemini hala gerçekleştiremiyor

Apple iPhone'lar, 2017'den beri Qi kablosuz şarj uyumludur ve iPhone 8 ve X. Ancak, diğer Android cihazların aksine iPhone'lar, en azından şimdilik, ters şarj işlemini hala gerçekleştiremiyor.

9to5mac kaynaklarına göre Apple, bu özelliği iPhone'larına dahil etmek için hala çalışıyor. Cupertino şirketi, bunu iPhone 14 Pro'ya dahil etmek istemişti. Geçen eylülde resmiyet kazandığında ama çok geç olacaktı.

Apple geliştiricileri şu anda bu iki yönlü kablosuz şarj teknolojisini geliştiriyor. Ancak işin sadece bir kısmı donanımı içerecektir. Ek olarak, ısıtmanın, elektrik akışının, iyileştirilmiş enerji verimliliğinin daha iyi kontrol edilmesini ve kablosuz şarjda kaçınılması zor olan kayıpların azaltılmasını kesin olarak sağlamak için yazılımı optimize etmeye odaklanacaklardı .

Bununla birlikte, iyi haber şu ki, Apple kısa süre önce bu ters kablosuz şarj özelliğiyle ilgili bir patent aldı .
 Patently Apple tarafından tespit edilen patent, iki iPhone arasında arka arkaya kablosuz şarjın bir diyagramını gösteriyor.

Apple'da her zaman olduğu gibi , kullanıcının iPhone'un arkasına monte edilecek aksesuarların şarj sürecini kontrol edebilmesi veya en azından bu süreçten haberdar olabilmesi için özel bir arayüz oluşturulacaktı. Böylece özgün bir animasyon ve ses elde edilmiş olur.

Ancak kullanıcı arayüzünün altında çok daha karmaşık ve gerekli bir yazılım paketi vardır. Ters şarjın gerçekleştirilmesi için gereken teknolojinin en azından bir kısmının iPhone 12'den beri Apple iPhone'larda mevcut olduğu göz önüne alındığında , bu bölüm çok daha önemli görünüyor. En azından, Apple'ın ABD FCC'ye verdiği bir belgenin durumu bu.

Ancak 9to5mac'ın kaynaklarına göre Apple'ın ortaya koyduğu gereksinimler karşılanmazsa en azından iPhone 11'in çıkışından bu yana üzerinde çalışılan bu proje daha da ertelenebilir. Cupertino şirketi, ters şarjın neden olduğu sıcaklık ve yavaş şarj oranıyla özellikle mücadele ederdi.

Bir işten çıkarma patlaması da Disney'den! 7.000 kişi işsiz kalacak

Spotify yeni özelliğini sunacak! Artık bunu yapabileceksiniz

Arçelik'ten büyük kampanya! Seçili ürünlerde 1.599 TL indirim fırsatını kaçırmayın