30 / 04 / 2024

Coldwell Banker, Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nı satıyor!

Coldwell Banker, Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nı satıyor!

Çok zengin bir tarihi dokunun içinde yer alan, İstanbul’un fethi ile aynı yaşta olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı Coldwell Banker Bravo ofisi tarafından satışa sunuluyor



Atmosferiyle büyüleyen, kimilerini çocukluğuna kimilerini ise yüzyıllar öncesine götüren hamamların tarihi Roma’lılara kadar uzanıyor. Sayıları gün geçtikçe azalan, yüzlerce yıldır İstanbul’da ayakta kalma savaşı veren tarihi hamamlar ise özellikle turistlerin gözdesi.

Yatırımcıların tarihi hamamlara son zamanlarda daha da artan ilgisi ile bu pazardaki el değiştirmeler de devam ediyor. 104 yıldır gayrimenkulde güvenin ve prestijin sembolü olmuş çözüm ortağınız Coldwell Banker’ın, İstanbul Caddebostan ofisi Coldwell Banker Bravo  tarafından satışa sunulan Fatih Ayakapı Küçük Mustafa Paşa Hamamı da bunlardan bir tanesi.

İstanbul’daki en eski hamamlardan bir tanesi olma özelliğini elinde bulunduran tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamının geçmişi İstanbul’un fetih yıllarına dayanıyor. Fatih Sultan Mehmet Döneminde Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış olan hamam Fatih’te çok zengin bir dokunun içinde yer alıyor. 15. yüzyıl hamam örneklerini barındıran tarihi Küçük Mustafa Paşa hamamı girişleri farklı cephelerden sağlanan kadın ve erkek bölümlerinden oluşuyor. Benzerleri içerisinde, mimari ve yapısal özellikleri korunmuşluk durumu ile en iyi hamam örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor. İstanbul’un hiçbir hamamında olmayan yarım kubbe ile örtülmüş iri sarkıtları (istalaktit) ile de dikkat çekiyor.

Küçük Mustafa Paşa hamamın satışından sorumlu olan, Coldwell Banker Bravo ofisinden gayrimenkul danışmanı Ülkü Aydın, tarihi ve kültürel değeri çok yüksek olan bu yapının, gerçek anlamda tarihe değer veren birçok yerli ve yabancı firma tarafından ilgi çekeceğini belirtiyor. Aydın ayrıca; böyle tarih kokan bir yapının satışıyla her zaman karşılaşılmayacağını,yatırımcılar için bulunmaz bir fırsat olduğunun da altını çiziyor.
1.900 m2 lik bir alana yayılan tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı, 1920’lerde Vakıflar İdaresi tarafından satılarak devletin elinden çıkartılmış, özel mülkiyete geçmiştir. 1974 yılında “aynen korunması gerekli eski eser” olarak tescil edilmiş ve 1995 yılına kadar da hamam işlevini korumuştur. Coldwell Banker Bravo ofisi tarafından satışa sunulan tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı ile ilgili detaylı bilgi için 0216 359 90 90 nolu telefondan bilgi alınabilir.

Coldwell Banker Hakkında:
1906 yılında San Francisco’da, Colbert Coldwell ve Benjamin Arthur Banker tarafından gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuştur. Coldwell Banker kuruluşundan 1982 yılına kadar olan tarih süresince hiç franchise vermemiştir ve ticari gayrimenkul, lüks gayrimenkul, satış sonrası hizmet ve mortgage konularındaki uzmanlıklarını Coldwell Banker Commercial, Previews International, Concierge ve Coldwell Banker Mortgage olarak markalaştırmıştır. 1982’den bu yana olan büyümesi ile bugün 49 ülkede 3.600’ü aşkın franchise ofisi ve 120.000’i aşkın Gayrimenkul Danışmanı ile hizmet vermektedir. 500 milyar USD işlem hacmi ve 6,6 milyar USD cirosu ile büyümeye devam etmektedir. Türkiye ve K.K.T.C master franchise’ı olarak 2007 yılında çalışmalarına başlamıştır. www.coldwellbanker.com
www.coldwellbanker.com.tr


Geri Dön