COMODO yeni nesil teknolojilerini RSA 2015'te tanıtacak!
Türk girişimci-mühendis Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan COMODO, bilişim sektörünün en prestijli organizasyonlarından biri olan RSA 2015’te veri ve internet güvenliğine yönelik geliştirdiği üç yeni yazılımını görücüye çıkarıyor.
Bilişim teknolojileri konusunda dünya çapında faaliyet gösteren tüm büyük ve yeni kurulan firmalar ile uzmanları aynı çatı altında toplayan ve alanında gündem yaratan RSA 2015 Konferansı’na bu sene COMODO da katılıyor. Dünyanın en büyük siber güvenlik firmalarından biri olan COMODO, bu alanda geliştirdiği üç yeni ürününü San Francisco’da düzenlenen RSA 2015’te bireysel ve kurumsal kullanıcıların hizmetine sunuyor.
COMODO’nun dünya pazarına sunduğu internet güvenliği yazılımının en son sürümü RSA 2015’te
Küresel ölçekli siber güvenlik çözümleri öncüsü ve geliştiricisi COMODO’nun RSA 2015’te vitrine çıkardığı ürünlerin ilki Comodo Internet Security (CIS) yazılımının en son sürümü olan CIS 8.2.
COMODO, CIS 8.2 yazılımında kullandığı önleme (containment) teknolojisi ile zararlı ve şüpheli dosyalar için aşılamaz bir kalkan oluşturuyor ve rakiplerine fark yaratıyor. COMODO’nun geliştirerek patent başvurusu yaptığı önleme teknolojisi, bir dizüstü bilgisayar veya PC üzerinde çalıştırılacak tüm güvenilmeyen uygulamaları izole ediyor ve tüm istenmeyen varyantları otomatik olarak çevreleyerek yok ediyor. Bu güvenilmeyen uygulamalar bir e-posta ekinden; hatta yalnızca internette gezinirken de karşınıza çıkabiliyor.
Bu teknoloji bir kullanıcının bilgisayarındaki tüm bilinmeyen ve güvenilmeyen dosyaları önce izole bir ortamda (Default Deny Protection ) hapsederek çalıştırıyor. Bu uygulamada kötü amaçlı yazılım ya da dosya tespit ederse, kullanıcının bilgisayarına ulaşmasına izin vermeden siliyor. Böylece diğer anti-virüs programları gibi dünün tehditlerini tespit etmek yerine bugünün tehditlerini önlüyor.
COMODO Internet Security Ürün Müdürü Buket Baran, “Comodo Internet Security 8.2, tüketici için otomatik ve hatasız 360 derecelik bir koruma sunarken, güçlü anti-virüs korumasını, patent başvurusu yapılmış kısıtlama teknolojimizle bir araya getiriyor. CIS 8.2 yazılımının sağladığı korumaya öylesine güveniyoruz ki, bu harika ürünü isteyen tüm tüketicilere, ücretsiz olarak sunuyoruz. Amacımız online dünyayı herkes için güvenli bir hale getirmek ve CIS bu bulmacanın önemli bir parçası” dedi.
COMODO bu teknolojisine o kadar çok güveniyor ki, ürünü kullanırken cihazı virüs kapan tüm tüketicilere 500 Amerikan Doları tutarında bir “virüssüzlük” garantisi vermiş olmasına karşın henüz bu konuda bir talep gelmedi.
25 dilde kullanıcıya sunulan CIS 8.2’de aynı zamanda, Casus yazılım tehditlerini tespit eden ve cihazdaki tüm casus yazılımları yok eden Anti-Spyware ve kötü amaçlı yazılımın tüketicinin kişisel bilgisayarını siber suç için kullanılan zombi makinelere dönüştürmesini engelleyen Bot Koruması da bulunuyor.
Ücretsiz olarak kurulabilen Comodo Internet Security Premium 8.2 için ilave bir ücret karşılığında opsiyonel olarak 7/24 teknik destek sağlanıyor.
Şirketlerin gizli bilgileri MyDLP ile güvende COMODO’nun RSA’da tanıtacağı ürünlerin bir diğeri de işletmelerden bilgi çalınmasını engellemek üzere geliştirdiği MyDLP 2.8.
MyDLP 2.8, bir şirket ağı içinde yer alan uç noktaların her birindeki veri sızıntılarını izliyor, tespit ediyor ve engelliyor. Tek kullanıcı lisanslı bir yazılım çözümü sunan MyDLP, uç nokta koruma özelliği kapsamında:
• USB ve CD/DVD kuralları olan bir kuruluşta, çıkarılabilir cihaz kullanımını izliyor ve kontrol ediyor.
• Şirket ağları genelinde HTTP/S ve Basit Posta Aktarma Protokolü (SMTP) üzerindeki kritik bilgi hareketlerini izliyor ve kontrol ediyor.
• Şirket ağı içindeki kullanıcıların gizli dosyaların ve gizli bilgi ihtiva eden dokümanların kopyalanma ve yazdırma işlemlerini engelliyor ve karantinaya alıyor.
• Bir kuruluş ağı genelinde gizli verileri bloke ediyor veya karantinaya alıyor.
• Şirket genelinde depolanmış kritik bilgilerin yerini tespit ediyor ve hassas dosyaları içeriğine göre arşivliyor.
Comodo MyDLP Ürün Müdürü Burak Akın, “Güvenlik ihtiyacı ile çalışanların ihtiyaçları ve performansı arasında denge kurmak bugün IT yöneticilerinin en çok zorlandığı konu olduğu için bugün şirket ağlarında uç nokta veri kaybı konusu en büyük güvenlik riski durumunda. MyDLP şirketlerin, hem kontrol kapsamındaki hem kontrol dışı uç noktalar kaynaklı veri sızmalarını yönetmelerine ve kontrol etmelerine yardım ediyor.” dedi.
İşletmeler Mobil cihazlara karşı Cihaz Yönetimi ile koruma altında
COMODO’nun RSA 2015’te tanıttığı bir diğer siber güvenlik çözümü ise yeni nesil Cihaz Yönetimi Çözümü (CDM) oldu. Bu çözüm, kişisel cihazlarla işletme ağına bağlanılan iş ortamlarında, şirket ağını uç noktalardan gelebilecek tehditlere karşı koruyor.
Yeni Comodo Cihaz Yönetimi yazılımı müşterilere, çok katmanlı bir koruma sistemi olan ve COMODO’nun patent bekleyen önleme (containment) teknolojisini de içeren Endpoint Security’yi kullanıp yönetmesini sağlıyor. Böylece CDM, bir çalışanın işi esnasında karşısına çıkabilecek bilinmeyen bir dosyadan gelecek tehdidin işletmenin ağına girmesini engelliyor.
CDM ile,
• COMODO’nun patent bekleyen uç nokta koruma teknolojisi ile hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda cihaz ve veri güvenliğini sağlanabilecek.
• Yapılandırma ve limit özellikleri merkezden yönetilebilecek.
• iOS, Android ve Windows cihazların tümü izlenebilecek.
• Mobil cihaz uygulamaları yönetilebilecek ve izlenebilecek.
• “Kendi cihazını getir” programları desteklenebilecek.
Comodo Cihaz Yönetiminin Ürün Müdürü İlker Şimşir, “Comodo Cihaz Yönetimi bugün karşılaşılan zorlukları aşma konusunda IT yöneticilerine yardımcı olan, güvenliğin bir sonraki evrimidir. Çalışanlar bugün laptoplar, masa üstü bilgisayarlar, tabletler ve mobil telefonlarla çalışıyorlar ve bu durum IT departmanlarına inanılmaz boyutta güvenlik sorunu yaratıyor. Milyonlarca müşteri tarafından denenen COMODO’nun patent bekleyen güvenlik teknolojileri şu anda Comodo Cihaz Yönetimi şemsiyesi altında birlikte sunuluyor.” dedi.
Rakiplerin cihaz başına lisansladığı çözümlere karşın, Comodo Cihaz Yönetimi sektöründeki uygulamalardan farklı olarak, kullanıcı başına beş farklı uç noktaya kadar tek bir lisansla sunuluyor ve aynı zamanda hem bulut hem bina dışı hat dağıtımı yoluyla kullanılabiliyor. Türkiye’deki Emniyet Teşkilatı da COMODO’nun mobil cihaz yönetimini kullanıyor. CDM tüm dünyada 1 Mayıs 2015 tarihinde uygulamaya sunulacak.
COMODO‘nun tüm bu ürünleri RSA 2015 bünyesindeki COMODO pavyonu, Güney Salonu, 815 numaralı stantta tanıtılıyor.
COMODO Hakkında
Her bir dijital işlemin benzersiz bir güvenlik ve koruma kalkanını hak ettiği inancıyla kurulan Comodo, küresel ölçekte bir siber güvenlik çözümleri geliştiricisidir. Gerek şahıslar, gerek kurumlar, en kritik bilgilerin doğrulanması, geçerli kılınması ve güvenliği konusunda, SSL sertifikaları alanındaki derin deneyimleri ile anti virüs ve uç nokta güvenliği alanlarında lider konumda olan Comodo’ya ve başarısı kanıtlanmış çözümlerine güveniyor. Uç nokta, ağ güvenliği ve mobil güvenlik ve bunların yanında kimlik ve erişim yönetimini kapsayan veri koruma olanaklarıyla, tescilli Comodo teknolojileri günümüzün kötü amaçlı yazılım ve siber saldırı tehditlerinin üstesinden gelinmesine yardımcı oluyor. Binlerce şirket için çevrimiçi işlemlerini güvenceye alan ve 85 milyondan fazla masaüstü bilgisayarda kurulu yazılımları bulunan Comodo, güveni online olarak tesis ediyor.(Creating Trust Online®) Merkez ofisi Birleşik Devletler sınırlarındaki Clifton, New Jersey’de bulunan Comodo’nun aynı zamanda Çin, Hindistan, Filipinler, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Krallık’ta ofisleri mevcut. Daha fazla bilgi için comodo.com adresini ziyaret ediniz.
Comodo ve Comodo markası, Birleşik Devletler ve diğer ülkelerde Comodo Group Inc. veya bağlı şirketlerinin ticari markaları niteliğindedir. Diğer isimler, kendi sahiplerinin ticari markası niteliği taşıyabilir. Comodo ticari markaları ve patentlerinin güncel listesine comodo.com/repository adresinde ulaşılabilir.