29 / 04 / 2024

çorlu'da 3 milyon 469 bin TL'ye satılık tarla!

çorlu'da 3 milyon 469 bin TL'ye satılık tarla!

çorlu Satış Memurluğu, Tekirdağ İli, çorlu İlçesi, Seymen Köyü, 97 ada, 10 parselde yer alan 231 metrekare tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Tarlanın toplam tahmini bedeli 3 milyon 469 bin TL



çorlu Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. çORLU SATIşž MEMURLUĞUNDAN GAYRİMENKUL AçIK ARTTIRMA İLANI

SAYI: 2007/8

SATIşž SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ EVSAFI:

TAPU KAYDI: Tekirdağ ili .çorlu ilçesi, Seymen köyü Cilt:5 .Sayfa: 743,de kayıtlı 97 ada,10 parselde kayıtlı 231.322 M2 miktarlı tarla vasıflı taşınmaz. Taşınmaz hali hazırda zirai faaliyet amacı ile kullanılmaktadır. Kumlu tınlı toprak yapısına sahip Seymen köyüne ortalama 400 m.batısında E5 ten ortalama 200 m. içerde yer almaktadır. Toporatif olarak düz yapıya sahiptir. İmar planına göre üzerinde 2 katlı 0,15 TAKSlı konut ve ticaret alanında.kısmen dini kreş,ilköğretim,otopark ve yol alanında kalmaktadır. Seyrek yoğunluklu planlanmıştır. 3194 sayılı yasanın 18.madde uygulanması halinde %40 DOP alınabilmektedir. Doğu kısmında 145 M. tarla yoluna cephesi vardır. Taşınmazın tüm özellikleri dikkate alındığında satışa konu taşınmazın

TOPLAM MUHAMMEN BEDELİ: 3.469.840. TL.dir.

SATILACAK GAYRİMENKULUN 20/100 HİSSESİ ÜZERİNDE İNTİFA HAKKI VARDIR.

SATIşž GÜNÜ VE SAATLERİ: 1. SATIşžI : 04/04/2011 Pazartesi günü saat 10.00-10.10 arasında 2. SATIşžI : 14/04/2010 Perşembe günü saat 10.00-10.10 arasında

SATIşž şžARTLARI:

1-Açık arttırma yukarda tayin edilen gün ve saatler arasında, çorlu satış memurluğunda yapılacak olup.bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 şı ve rüçhanlı alacaklılar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa, en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şarttıyla, yine yukarda yazılı yer gün ve saatler arasında 2.açık arttırmaya çıkarılacak olup, bu arttırmadada malın tahmin edilen kıymetinin %40 nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pay akçesi veya bu miktarda milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Taşımazı satın alanlar ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa dahi satış bedelini ve K.D.V sini derhal ve verilecek 10 günlük süre içinde nakten ödemek zorundadırlar. Aksi halde ihale 133 madde gereğince resmen fesh edilecek ve teminat alıkonulacaktır. şžikayet kesinleşinceye kadar para bankada nemalandırılacak ve neması ile birlikte hak sahiplerine ödenecektir.

3-Tellaliye resmi tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV. tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

4-İş bu ilan tapu sicilinde adresi yazılı bulunmayan ilgililere İ.İ.K.nun 127.md. gereğince ilanen tebliğ mahiyetindedir.
5-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

6-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine neden olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faiz ayrıca hükme hacet kalmaksız dairemizce tahsil olunacak Bir fark varsa öncelikle teminattan alınacaktır.

7-şžartname ilan tarihinden itibaren herkezin görebilmesi için dairede açık olup Masrafı verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecaatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin, yukarda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze baş vurmaları ilan olunur.
4/10/2010 İ.İ.K.126 İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27 (Basın:66387)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön