29 / 04 / 2024

Çoruh Üniversitesi Arhavi yerleşkesi tamamlanıyor!

Çoruh Üniversitesi Arhavi yerleşkesi tamamlanıyor!

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu  ilçedeinşa edilen Artvin Çoruh Üniversitesine bağlı  Arhavi yerleşkesinde incelemeler yaptı. 



Arhavi Belediyesi'nde yer alan habere göre, yeni binası ve dört yıllık yeni bölümleri ile 2018-2019 Akademik eğitim-öğretim yılına başlayacak olan Arhavi Sanat/Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu için başkan Coşkun Hekimoğlu okul yöneticileri ile birlikte bölgede incelemeler yaptı. Başkana Arhavi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Sözbilir ve okul yöneticileri ile yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti. Sezona yetiştirilmesi için çevresel bazı çalışmaların tamamlanması konusunda görüş alışverişinde bulunan heyet, 24 Eylül tarihi itibariyle Arhavi Yerleşkesinin eğitime hazır olacağını bildirdiler.


Hekimoğlu konuyla ilgili olarak, “Bölgede imar yollarının geçtiği güzergahların hızla tamamlanarak devamında çevre düzenlemeleri için çalışma başlatacağız, okul girişi ve çevresindeki altyapı, üstyapı ve yol çalışması  hızla başlatılıp  eğitim öğretim sezonuna hazır hale getireceğiz. Söz konusu bu bölge ve devamında hemen aşağı kısımda planlanan Organize Sanayi Bölgesi nedeniyle ulaşım konusunda  geçtiğimiz gün ilçemizde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turan ‘a konuyu arz ettik, Kapisre köprüsü kavşak projesi ve devamında Kavak Köyüne kadar olan güzergahta duble yol çalışması için start verdik. En kısa zamanda proje hayata geçirileceğini umuyoruz. Bunun yanında Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinin bugünlere gelmesinde en büyük katkısı olan başta Artvin eski Milletvekili İsrafil Kışla olmak üzere, il ve ilçe teşkilatımız ve milletvekilimiz Erkan Balta’ya teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Hekimoğlu ayrıca yerleşke projesinin hazırlanmasında destekleri olan hemşerimiz mimar Özcan Çetin'e teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Hekimoğlu ve beraberindekiler daha sonra okul içini de gezerek, derslikler ve diğer idari birimler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesi  sezona 4 yıllık Sanat/Tasarım ve Mimarlık fakültesi  ve 2 yıllık meslek yüksek okulu bölümleri ile hazır olduğu gözlemlendi.


Geri Dön