30 / 04 / 2024

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü idare binası ve kompleksinin temeli, törenle atıldı



Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de eski işletme binalarını teker teker yenilediklerini belirterek, 1944 yılında yapılan Çorum İşletme Binası'nı da yıkıp, yenisini yapacaklarını söyledi.

Eski işletme binasının küçük, kullanışsız ve eski olması nedeniyle tamir ve bakım masraflarının ağırlaştığını vurgulayan Kahveci, yangın ilk müdahale binası, lojmanı, misafir hanesi ve sosyal tesislerinin olmaması nedeniyle, eski binanın ormancılık hizmetlerini yürütülmesini zorlaştırdığını aktardı. Kahveci, yeni bina ile ormancılık çalışmalarının daha etkin, verimli ve ormancılık vizyonuna uygun çalışma ortamı oluşturacağını bildirdi.

Çorum'da 400 bin hektar ormanın bulunduğunu ifade eden Kahveci, şunları kaydetti: "Bunun yüzde 50'si verimlidir. Yeni yapılacak binamızla, daha güçlü bir teşkilatlanma ile geriye kalan 200 bin bozuk alanı da verimli hale getirmek istiyoruz. Çorum, ekonomide gösterdiği başarıyı ormancılıkta da gösterecektir. Çorum'un ormancılık modeli ile Türkiye'de ormanların gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Genel müdürlük olarak elimizdeki kaynakları boşa harcamadan kullanıyoruz. Bugün temelini attığımız yeni binamızın tamamlanması için müteahhidimiz '700 gün' dedi. Ama ben bu süreyi uzun buluyorum. 5 Temmuz 2011'de burada binayı hizmete açacağız inşallah."

Konuşmaların ardından Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, projenin mimarı Hüsamettin Yelken'e bir plaket verdi. Daha sonra Orman Genel Müdürü Kahveci, Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, birlikte binanın temeline ilk harcı atmak için düğmeye bastılar. Temel atma töreninde dua eşliğinde kurbanlar kesilip, kanları temele akıtıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çorum İşlet Müdürlüğü'nün İnönü Caddesi'nde 2 bin 40 metrekare alana, 5 kat olarak inşa edilecek yeni binası, 2 milyon 201 bin liraya mal olacak. Binada 8 lojman, 6 misafirhane, konferans salonu, toplantı salonu, yemekhane ve lokal bulunacak. 2009 yılının Aralık ayında ihale edilen binanın inşaatının 5 Temmuz 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.
AA

Geri Dön