Kent Haberleri

Çorum Stadyumu'nun yerine konut mu yapılacak?

CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, mevcut stadyumun yerinin değiştirilmemesi gerektiğini hatta sporun yanında kültür ve sanat faaliyetlerinin de yapılacağı büyük bir kültür merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, mevcut stadyumun yerinin değiştirilmemesi gerektiğini hatta sporun yanında kültür ve sanat faaliyetlerinin de yapılacağı büyük bir kültür merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. 


Mevcut stadın yerine yaklaşık 2 bin konut yapılması tasarlanan kentin imar yapılanmasına ve coğrafi yapısına uygun olmayan bu projenin yaklaşık 30 yıl öncesinde bazı çevreler tarafından gündeme getirildiğini kaydeden Gürsel Yıldırım, "Duyarlı Çorum halkı tarafından tepki gösterildiği için uygulanamamıştır. Bu günlerde maddi kaynak sağlamak amacıyla belediye tarafından yeniden gündeme gelmiştir. Söz konusu yerde yapılacak böyle bir konut alanının başta stad çevresi, sokak, cadde ve mahallerde zaten var olan trafik yoğunluğu ile birlikte trafik ve otopark sorununun artarak Çorum'un büyük bir kesiminde daha da katlanarak devam edeceği bilinmektedir. Şu anda Çorum'da acil konut ihtiyacı olmamakla beraber eğer konut yapılacaksa şehir merkezinin dışında uygun yerler seçilmeli, alt yapı, trafik ve otopark sorununun önceden çözülmüş olması gerekmektedir" dedi. 


"Şehir merkezinde yüksekliği serbest bırakılmış beton yığınlarına dönüşmüş binalarla kapatmamak lazım" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Çorum Belediyesinin maddi sıkıntısını daha önceden işaretlemiş olduğu otel yerleri, ticari yerler, benzinlik yerleri gibi yerlerin satışından elde edilecek gelirler Çorum Belediyesi bütçesine yeterli katkıyı sağlayacaktır. 


Yapılması tasarlanan yeni şehir stadyumunun finansmanının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üstlenilmesi gerekmektedir. Belediyeler insanların yaşam standartlarını yükselten insanın insanca yaşayabileceği ortamı sağlamakla yükümlüdür. Konut alanı için uygun olmayan Çorum merkezinde yer alan stadyumun yerinin halkımızın her yaştaki insanlara hitap edebileceği sosyal tesisler yapılması için en uygun yer olduğu hem halkımız tarafın J dan hem de şehircilik uzmanları tarafından zaman zaman dile getirilmiştir.Aslında Çorum için ihtiyaç olan içerisinde park, sanat, kültür ve eğlence mekanlarının yanı sıra koşu yolu, yüzme havuzu, anfi tiyatro, kapalı spor kompleksi,tenis kortları, basketbol ve voleybol sahalan, nikah ve düğün salonları, yaşlı ve engellilerin rehabilitasyon ve sosyal tesislerinin kültür merkezi,canlı akvaryum,çocuk oyun parkları, yeşil alan ile birlikte toplu olarak bulunacağı bir büyük kültür merkezi haline getirilmelidir. Çorum halkından bu konuda duyarlı olmasını ve tepki göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Stadyumun ihalesine tepki gösteren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Erdal Özkan: 

¦ İnsanların hayal bile edemeyeceği rant sağlanıyor Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Erdal Özkan şehirde son dönemlerde özellikle imar değişiklikleri ile büyük rant sağlandığı iddiasında bulundu. 

Konu hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Bir taraftan şehrimizin doğal görünümünün değiştirilmesi amacı ile şehrimize yeşil alan kazandırılması ile ilgili şov yapılırken. Diğer taraftan insanlanıı hayal bile edemeyeceği rant sağlanmaktadır. Üstelik bu rant 250 bin kişinin yaşadığı şehrimize bir katkı yerine 3-5 kişiye paylaştırmaktadır" dedi. 

Geçtiğimiz hafta belediye meclisinde alınan bir kararla imar değişikliği yapıldığını ve şehrin merkezinde büyük bir yeşil alan olan stadyumun yıkılıp yerine park ve bahçe yapılması gerekirken yüksek katlı binalar yapılacak konut alanı olarak işaretlendiğini kaydeden Özkan, "Şehrimizin seçilmiş belediye başkanından şu soruların cevabını Çorum kamuoyu adına soruyor ve cevaplarının da takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.Şehrimizin yüksek katlı büyük konutlara ihtiyacı var ise bu ihtiyacı karşılayacak çok alan mevcuttur. 

Özellikle Üçtutlar Mahallesi, Karakeçili Mahallesi, Yeniyol Mahallesi, Yavruturna Mahallesi, Kale Mahallesi, Çöplü Mahallesinde kentsel dönüşüm ile binlerce dönümlük alanda onbinlerce konut yapılabilirken kime veya kimlere rant sağlamak amacı ile bu imar değişikliği yapılmıştır. 

Buda yetmemiş ruhsat harçlan kime rant sağlamak amacı ile sadece bu parsel için düşürülmüştür. Ayrıca bu parsel için emsal yapılanma inşaat alanı hesabı dışına çıkılmış daha çok yapılanmaya sebebiyet veren bir kat sayı değişikliği yapılmıştır. 

Seçilmiş belediye başkanı şehrimize park ve yeşil alan kazandırma hususunda kendine övgüler yağdırırken şehrimizin boğazı konumunda olan ve hava sirkülasyonu en çok olan bir mevkide park olması gereken bir alan neden konut alanı olarak işaretlenmiştir. Çorum'a ihanet olan bu kararlar alınırken belediye meclisinde 1 üye hariç iktidarı ile muhalefeti ile 30 üye bu ihanet kararlara muhalefet etmediği gibi herhangi bir tepki göstermemiştir. Bu ihanet kararma destek olmuşlardır. Neden bir kişi muhalefet etmiş diğerlerinin korktuğu çekindiği nedir. Büyük Birlik Partisi olarak tüm Çorumlu hemşehrilerimize sesleniyorum bir buçuk yıl önce oylarınızla sizin adınıza şehrimizi yönetecek şehri emin olarak seçtiğiniz belediye başkanının şehrimizin emanetine yapılan bu ihaneti görün. Verdiğiniz oyun takipçisi olup kimlere rant sağlanmaktadır bu gerçeği görün. 

Fakir fukara, garip gurabayı korumak ve kollamak amacı ile masum oylarınızı alan seçilmiş belediye başkanı sizlere değil kimlere hizmet etmektedir bu gerçeği görün. 

Biz Büyük Birlik Partisi olarak her türlü haksızlık karşısında önce elimizle bu haksızlığı düzeltmek için varız. Ancak yüce halkımız bize bu şehri yönetme görevi vermediğiniz için elimizle düzeltemiyoruz. Biz gördüğümüz haksızlıkları ancak dilimizle düzeltmek için sizlere sesleniyoruz. Birileri gibi kalbimizle buuz etmiyoruz" şeklinde kaydetti. 


Çorum Tek Yıldız Gazetesi