03 / 05 / 2024

Çorum'a pazar yeri inşa edilecek!

Çorum'a pazar yeri inşa edilecek!

Çorum'a Yeni Çarşamba Pazarı geliyor. Pazar yerinin hem geçici alanı hemde yeni yeri Belediye Meclisi'nde görüşülerek belli oldu.



Bir süre önce eski yeri kapatılan Çarşamba Pazarının hem geçici alanı hemde yeni yeri belli oldu. Konu dün yapılan Belediye Meclisi'nde görüşülerek karara bağlandı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı'nın artık eski yerinde açılmayacağını hatırlatarak, "Eski pazar yeri ile ilgili süreç tamamlandı. Pazarcılar bizden geçici yer talep ettiler. Bizde 'nereyi istiyorsanız orayı yapalım' dedik.  Kendileri yer teklif ettiler. Gülabibey Mahallesi Yenidoğan 4. Sokakta önümüzde ki haftadan itibaren pazar açılmaya başlayacak" dedi.


Çarşamba Pazarı'nın Gülabibey Mahallesi Yenidoğan 4. Sokakta (YEDAŞ yanından başlayıp Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna kadar giden cadde) açılması talebi oy birliği ile kabul edildi.


YENİ YERDE TAMAM


Mecliste görüşülen diğer bir gündem maddesi se Çarşamba Pazarı'nın yeni yeri oldu. Çöplü Mahallesi Murat Petrol arkasında bulunan 11500 metrekarelik alanın Yeni Çarşamba Pazarı olarak işaretlenmesi ile ilgili İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi.  Çorum Belediyesi buraya modern bir pazar inşaa edecek. İnşaat bitene kadarda Gülabibey Mahallesi Yenidoğan 4. Sokak Pazar olarak kullanılacak.



Çorum Hakimiyet


Geri Dön