Kent Haberleri

Çorum'da arazi kavgası çıktı!

Çorum’un Alaca ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada av tüfeği ile ateş açan Gürsel B. 4 kişiyi öldürdü, bir kişiyide yaraladı.

Çorum'da iki aile arasında çıkan kavga, katliamla sonuçlandı. Edinilen bilgiye göre, Alaca'nın Cengizhan Mahallesi'ndeki müstakil bir evde yaşayan Gürsel B. ile komşusu Yusuf Gönülal'ın damadı Mikail Çağın arasında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunduğu ve bu nedenle tartışma çıktığı iddia edildi. Kavgaya dönüşen olayda, Gürsel B. evindeki pompalı tüfeği alarak Çağın'a ateş etti. Çağın, olay yerinde yaşamını yitirdi. Gürsel B. ardından, silah sesleri üzerine dışarı çıkan Yusuf Gönülal, kızları Hatice Çağın ve Beyza Gönülal ile komşuları Şerife Dinçer'e de ateş açtı. Ağır yaralanan 4 kişi, ambulansla Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Yusuf Gönülal, kızı Hatice Çağın ile komşusu Şerife Dinçer, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kolundan yaralı olan Beyza Gönülal ise ilk müdahalesinden sonra Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen Gürsel B., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


12 YAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Ümraniye Ihlamurkuyu Dülger Sokak'ta ise önceki akşam iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavgaya karışan bir kişi silahını ateşledi. Bu sırada evinin bahçesinde oynamakta olan 12 yaşındaki Zinar Duramaz, başına isabet eden mermi nedeniyle bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Duramaz kurtarılamadı. Ölüm haberi üzerine mahallede maganda kurşununa tepki büyüdü. Bölgeyi güçlükle kontrol altına alan polis, yakalanan şüpheliyi emniyete götürdü. Oğlunu kaybeden Seniha Duramaz sinir krizi geçirdi.


BİR ÖLÜ, BİR YARALI

Hatay'da da aralarında kavga çıkan iki grup, kısa süre sonra dağıldı. Ancak iki gruptan bazı kişiler yeniden olay yerine gelerek, rastgele ateş açtı. Kurşunlara hedef olan 7 yaşındaki Muhammet Gezer hayatını kaybederken, Ebru Altuntaş isimli kadın ise yaralandı. Mahallede geniş güvenlik önlemleri alan polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.


KAZAYLA VURULDU

Konya'nın Beyşehir ilçesinde de bir kişi, küçük yaştaki akrabası tarafından kazayla vurularak öldürüldü. İddiaya göre, Yeşildağ Mahallesi'nde yaşayan F.G. (12), yurt dışından gelen teyzesinin torunu Enes Kayaönü'ne (22), babasına ait av tüfeğini göstermek istedi. Bu sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, Kayaönü'ne isabet etti. Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kayaönü, ilk müdahalenin ardından hava ambulansıyla Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kayaönü, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ankara'da ise Önder K. (23), önceki gece Mamak Dostlar Mahallesi'nde aralarında husumet bulunan dayısı Emin Terzi (42) ve teyzesinin oğlu Ömer Taşkıran'ı (23) pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.



Sabah