Genel

çorum'da icradan 1.7 milyon TL'ye arsa ve depo!

çorum 1. İcra Müdürlüğü; çorum, Merkez'de yer alan arsa ve üzerindeki atık yağ deposunu satıyor. Toplam değeri 1 milyon 797 bin 947 TL olan arsa ve deponun ihalesi 17 Mayıs 2011 Salı günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...


Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: çorum merkez Kadıkırı köyü 101 ada, 2 Parsel 5.993,32 M2 yüzölçümünde arsa vasfındaki taşınmaz olup çorum-Ankara karayolunun 12. Km'sinde olan, üzerinde bekçi kulübesi, atık yağ deposu binası, kısmı asma katı da olan karkası; betonarme prefabrike, dış ve ara bölme duvarları briket, prefabrike betonarme kirişli çatısının üzeri sandviç panel malzeme ile örtülü, idari binasının dışı alimünyum kompozit giydirme cephe, diğer dış cepheleri sıvalı, içinde idari binası, mutfak, yemekhane, satış ofisi, diğer bölümleri ile faal araç servis binası ve müştemilatının mevcut olduğu taşınmaz.

DEĞERİ: 1.797.947,00 TL

İMAR DURUMU: 101 ada, 2 parsel şehrimiz imar planı 16.I.II. d. No'lu paftaya isabet etmekte, sanayi parselidir.

SATIşž şžARTLARI:

1 - Satış 17.05.2011 Salı günü saat 15.20'den 15.30'a kadar Fatih Cad. Adalet Sarayı Zemin kat müzayede salonu çORUM'da, açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 27.05.2011 Cuma günü Saat 15.20'den 15.30'a kadar Fatih Cad. Adalet Sarayı Zemin kat müzayede salonu çORUM'da ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Ancak artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi gerekir. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri gerekir. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. % 18 oranında Katma Değer vergisi, % 04,95 oranında damga vergisi, 1/2 tapu alım harcı ve masrafları ile tahliye masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, 1/2 tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep oÜ®an tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksizın dairemizce tahsil olunacak; bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5 - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010-209 TAL. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, işbu ilanın IlK'nin 127. maddesi gereğince tebliğ yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 30.03.2011 ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  
Dosya No: 2010-209 TAL.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com