Kent Haberleri

Çorum'da kamulaştırılan binalar yıkılıyor, otopark oluyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çorum Belediyesi, hayata geçirdiği otopark projelerine bir yenisini daha ekliyor.

 

Çorum Belediyesi şehir trafiğini rahatlatmak için yeni yol çalışmalarının yanı sıra otopark yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Çorum Belediyesi'nde yer alan habere göre, şehir içi ulaşımına köklü çözümler üretmek için şehir merkezine yakın yerlerde kamulaştırdıkları binaları yıkan Çorum Belediyesi, bu alanları otoparka dönüştürüyor.

 

Kent Meydanının altında yer alan iki katlı yer altı otoparkı ile birlikte şehrin değişik bölgelerinde 1883 araçlık otopark inşa ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çepni Mahallesi Kunduzhan Camii yanına inşa edilecek olan 400 araçlık otopark alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. 

 

Çorum Belediyesinin otopark ve yol çalışmalarına son sürat devam ettiğini dile getiren Zahir, “Otopark çalışmalarımıza Çepni Mahallesi’nde başlattığımız çalışma ile bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Bu bölgede kamulaştırma çalışmalarımız %90 seviyesinde bitti. Binalarımızın yıkımları devam ediyor. Bugün de kamulaştırdığımız 4 tane daha binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgede yapacağımız yaklaşık 400 araçlık otopark projemiz tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde ihalemizi gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.