Kent Haberleri

Çorum'da teşvikli yer tahsisi 2017'de bitecek!

Vali Necmeddin Kılıç, OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda mevcut tevsis alanında tahsis edilebilecek parsel kalmadığını dile getirerek 215 hektarlık ikinci tevsii alanında altyapı çalışmalarının hızla sürdürüldüğü söyledi.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nin 215 hektarlık ikinci tevsis alanında altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Vali Necmeddin Kılıç önceki gün yapılan OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda birinci tevsis alanında tahsis edilebilecek parsel kalmadığını belirterek genişletme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bugüne kadar güzel çalışmaların yapıldığını, Çorum’un ortak sorunlarını bilen ve çözme gayretinde olan iyi bir yönetim görmenin kendisini de mutlu ettiğini söyleyen Vali Kılıç, “Gerek belediye başkanımız, gerekse OSB yönetim kurulu üyeleri sanayiyi daha ileriye götürme noktasında taktir edilecek bir azimle enerji sahibi. OSB'yi çok daha ileriye götürme azim ve kararlılığındayız” diye konuştu.


“OSB’DE BOŞ PARSEL YOK”


Çorum’un teşvik sıralamasında Türkiye’de dördündü grup iller arasında olduğunu ancak yatırımın OSB’ye yapılması halinde 5. Grup teşviklerden yararlanıldığını anlatan Vali Kılıç, “Bunlar da yatırımcıya çok ciddi avantajlar getirmektedir. Çorum OSB'de tahsis edebilecek boş parsel artık kalmamıştır. Tevsi alanındaki, genişleme alanındaki çalışmalarımız, ihaleler, altyapı çalışmaları oldukça iyi bir şekilde

dizayn edilmiştir, başarılı bir şekilde sürmektedir. Çok sayıda yatırımcının talebini karşılayabilmek için yeni hizmete açtığımız alandaki altyapı çalışmalarını bitirmek ve buradaki tahsisleri de süratle yapmak durumundayız. Üretilen yeni parseller ve bu parsellerin yatırımcıya tahsisi ile beraber Çorum'un milli gelirden aldığı payın daha da artacağını ve şu an koruduğumuz ihracat ­ ithalat dengesinde ihracat lehine olan farkın daha da açılacağını, böylelikle ilimizin yarınlara daha güçlü bir şekilde taşınacağını düşünmekteyiz” dedi.


ŞAHİN’DEN SUNUM


Vali Kılıç yönetiminde yapılan toplantıda OSB Müdürü Yaşar Şahin de yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Çorum’da 1977’de mevcut 260 hektar alan üzerinde kurulan, 1997’de 177 hektar birinci tevsii alanı, 2006’da 13 hektar ve 2008’de ise 215 hektar ilave alanları ile birlikte halen 665 hektar alan

üzerinde toplam 266 parselin 136’sının tahsisli olduğunu, 90 parselde ise sanayi üretim faaliyetinin sürdürüldüğünü anlatan Yaşar Şahin sunumunda 17 parselde firmaların faaliyetine ara verdiğini, 29 parselde inşaat ve proje çalışmalarının sürdüğünü ve boş 130 parsel bulunduğunu dile getirdi.


“HEDEFİMİZ 10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM”


Bölgede faaliyette olan firmalarda toplam 6 bin 350 kişinin istihdam edildiğini, 2018’de bu sayının 7 bin 500, 2020 yılında ise 10 bin kişiye ulaşmasının hedeflendiğini anlatan Şahin, “Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre Çorum’un ihracatı tutarı 339 milyon dolar gerçekleşmişken, 288 milyon dolar ithalat gerçekleşmiş. Çorum OSB’den ise 2015 yılı için 113 milyon dolar ihracat gerçekleşirken, 96 milyon dolar ithalat gerçekleştiği tahmin ediliyor. Ancak üretimin Çorum’da yapıldığı, ihracat işlemlerinin şehir dışında yapılması nedeniyle ilimizde yapılan ihracat ­ithalat tutarlarının çok daha yüksek olduğu öngörülüyor.


Yatırımcılarımızın üretim ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmesi amacıyla bölgemiz içerisinde KOSGEB Merkez Müdürlüğü, TSE Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği İrtibat Bürosu, Çorum TSO Şubesi, Çevre Birimi ve Danışmanlık Hizmetleri, Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Hizmetleri, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent), Çağrı Merkezi ve OSB Endüstri Meslek Lisesi gibi kurum ve kuruluşlar bulunuyor” dedi.



Çorum Haber