Genel

Coşkun Bayraktar: Çok katlı yapılardan uzak duruyoruz!

Viaport'un yatırımcısı Bayraktar Holding'in Başkanı Bayraktar, markaların mağaza yeri için 300 bin lira hava parasını gözden çıkardığını söyledi

Kurtköy'deki Viaport'un benzerini Avrupa yakasına da getiremeye hazırlanan Bayraktar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, "Bahçeşehir'den ileri gitmeyeceğiz. Avrupa yakasındaki Viaport merkeze daha yakın olacak. Kurtköy'de araziyi hoyratça kullandık Avrupa yakasındaki araziyi de hoyratça kullanacağız. Çok katlı yapılardan uzak duruyoruz" dedi.

HERKES OUTLET AÇACAK

Yeni açtıkları 5 bin metrekarelik alanda olmak için 40 markanın sıraya girdiğini belirten Bayraktar, "C&A iki katı kapattı. O olana daha çok çocuk markalarına ayırmaya karar verdik ve kiralamaları da ona göre yaptık" dedi. Markalardan mağaza yerleri için yüksek hava paraları da aldıklarını dile getiren Bayraktar, "300 bin lira hava parası aldığımız oldu. Kriz öncesi fiyatlara geri dönüyoruz. Markalar operasyonlarını büyütmek için proje arıyorlar. Bulunca da para harcamaktan çekinmiyorlar" diye konuştu. Tüm markaların mutlaka outlet işine gireceğini kaydeden Bayraktar, "O yüzden de outlet konseptine yatırım yapıyoruz" dedi.

Ankara ofis pazarında gözde hale geliyor

ANKARA'DA beşinci ofis projesine başlamaya hazırlanan Bayraktar, "Ankara bu kadar ofisi kaldırır mı sorumuza şu yanıtı verdi: "Bizim ofis yatırımlarımız Ankara'nın gelişen bölgesi Söğütözü'nde. Ankara'da Kızılay, Ulus ve Gaziosmanpaşa'daki apartmanlarda o kadar ofis var ki artık nitelikli yerlere geçmek istiyorlar. Özellikle karar verici mekanizmalara yakın olmak isteyen ve İstanbul'dan taşan yerli ve yabancı markalar ofisleri boş bırakmıyor. Nitelikli arz yapıyorsanız sorun yok."

EVET ARTIK GAYRİMENKUL ZENGİNİYİZ

Gayrimenkul zengini misiniz sorumuza "evet gayrimenkul zenginiyiz ve bu yolda devam edeceğiz" diyen Bayraktar, Viaport'un içindeki otelin yabancı işletmecilere verilmesi konusunda görüşmelerin devam ettiğini yıl sonunda görüşmelere noktayı koyacaklarını söyledi. Bayraktar, "Continental Grubu Viaotel'i Crowne Plaza yapmak istiyor ama 2 grupla daha görüşmelerrimiz sürüyor" dedi. Bayraktar 1 milyar dolarlık bir hacme ulaştıklarını ifade etti.
Sabah