Konut

Country Life'ta 145 bin dolara!

Country Life bünyesinde yer alan Pg Art Space, Yahya Dai'nin caz dinletisi eşliğinde Mithat Şen'in `isimsiz deriler' sergisiyle açılıyor

Modern ve dinamik mimari yapısıyla dikkat çeken Country Life bünyesinde yer alan Pg Art Space, 26 Mayıs 2010'da Yahya Dai'nin caz dinletisi eşliğinde Mithat Şen'in `isimsiz deriler' sergisiyle açılıyor.

Kentsel yapılanma sonucu her geçen gün biraz daha tekdüzeleşen yaşamlarımıza farklı  bir soluk katıyor sanat. Görmemizi biçimlendiriyor ve var olan her şeye başka yönlerden de bakabilmemize yardımcı oluyor. Pg Art Gallery, betonlaşmanın giderek daha da arttığı İstanbul'da, modern bir mimarinin inşaat alanında yer alan mekânda yeni bir seçenek yaratmak için yola çıkıyor. Bireysel duyguları göz ardı eden mimarlık anlayışının dışında kalan Kemerburgaz Country Life inşaat projesi dâhilinde, sanatı bir alternatif olarak sunuyor.

Country Life Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Turanlı, ilk defa yapılacak bu serginin Country Life bünyesinde gerçekleştirilmesinin, projenin doğasını ve anlamını çok daha iyi anlattığını dile getirirken "Projenin,  tam bir yaşam projesini olduğunu söyleyebilirim. İnsanı merkez alan bu projeyle,  sanatla -yaşamın iç içe olduğu bir dünyanın kapılarını aralıyoruz" dedi.

Mithat Şen Hakkında:

1981'de DTGSYO Resim Bölümü'nü bitirdi. İlk kişisel sergisini 1982'de, İstanbul'da (Galata) düzenledi. 1990'da 44. Venedik Bienali'ne katıldı.

Soyut organik biçim şemaları üzerinde, gerçeklikle gerçekdışı olanın ilişkilerini, kendine özgü bir teknik düzeyinde yansıtmakta, insan bedeninin yapısından kaynaklanan bir bütünlüğü, görsel organizmanın da yapısal karakteri olarak değerlendirmektedir.

Sanatçının 1987 ve öncesinde gerçekleştirdiği siyah-beyaz yapıtlarında kullandığı  hareketli imgeler sonradan geliştirdiği bedene, daha doğrusu TORSO'ya benzeyen imgelerin öncüsü niteliğindedir. Başlangıçta açık ve hareketli olan bu imgeler hızla gelişerek kapalı ve durağan birer kalıp imgeye dönüşmüştür. 1988'de önce gül pembesi, kavuniçi yada gri-mavi gibi pastel renklerle betimlediği bedenleri 1989'dan başlayarak canlı kırmızı, yeşil, mavi ve morlarla vermiş; her kompozisyonunda bu renklerden yalnızca ikisini ve onların tonlarını kullanmıştır. Bu imgeleri kimi zaman tek olarak yalın yada eklemlendirilmiş biçimde, kimi zaman da birimler halinde çoğaltarak uygulamış; 1990'ların başında da tuvali eşit kare ve katlarına bölerek tek bir imgeyi parçalara ayırmıştır. Tuval üzerine akrilikle uyguladığı resimlerinde geliştirdiği bu anlatım dilini ipek baskılarında da (Elek baskı) kullanmaktadır.

(Kaynak: Vasıf Kortun, Galeri Nev Y., 1992  Kaynak: Zeynep Rona, Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi) 
 
 Country Life Hakkında;

İstanbul'un parlayan yıldızı Göktürk'te konumlandırılan Country Life, cadde üstü mağazaları, üstü cam tonozlu kaplı 750 metrekare büyüklüğündeki fuayesinin etrafında, cafe-restaurant, güzellik merkezi, sanat alanları, spor ve sağlık merkeziyle Göktürk'ün buluşma noktası olmayı hedefliyor.

Keleşoğlu -Metal Yapı ortaklığı ile gerçekleştirilen proje; 356 bağımsız bölümden oluşuyor. Proje kapsamında, 277 adet residence ünitesi, 50 adet mağaza, 29 adet ofis, 2.000 m² büyüklüğünde spor ve sağlık merkezi,  750 m² üstü cam tonozlu kaplı fuaye, ana lobyy, yarı olimpik havuz ve etrafındaki rekreasyon alanlarıyla toplam iki dönüm iç bahçe projenin ortak alanlarıdır.

Projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, daireler bulunmakla birlikte, daire büyüklükleri 70 m² ile 220 m² arasında değişiyor. Çatı dubleksleri 2+1, 3+1 olarak  planlanıyor. Mayıs 2012'de teslim edilecek projedeki daireler 145 bin dolar  ile 750 bin dolar arasında satışa sunuluyor.

Country Life'ta küçük bir dünya oluşturacak şekilde; yaşam, çalışma, alışveriş, eğlence, sanat, spor ve sağlık bir arada bulunurken; mekanların ve fonksiyonların mesafeli birliktelikleri, projenin siteden çok elit bir kulüp havasında olması buraya ait olma duygusunu çok güçlü kılıyor. Tasarımında, Mimar Ömer Çamoğlu'nun imzasını taşıyan Country Life'ta, peyzajın kütlelerden fışkırması, malzemenin, rengin ve formun şiirselliği, tasarımı daha da üst seviyelere taşıyor.

http://www.kelesoglu.com/tr/PROJECTS/pro_resTatmak.asp

0212 322 34 00

Projeden görüntüler için tıklayın...