29 / 04 / 2024

Çukurova Belediyesi'nden Jurassic Park açıklaması!

Çukurova Belediyesi'nden Jurassic Park açıklaması!

" TMMOB Adana İI Koordinasyon Kurulu, vatandaş ile Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin arasında tartışmalara yol açan "Jurassıc Park" yapımı konusuyla ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.



Açıklamada, "30.07.2015 tarihinde 18:00'da Çukurova Belediyesi Meclis Salonunda yapılan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu Toplantısı, olağanüstü toplanmış 'Sabancı Doğal Park 2 içerisine Jurassic Park yapımı' gündemi görüşüldüğü" belirtilerek şu görüşlere yer verildi: "Söz konusu görüşmelerde TMMOB  Adana  İl Koordinasyon Kurulu Oda Şube başkanları ve temsilcileriyle hazır bulunmuştur. Çukurova Belediyesi tarafından 'JURASSIC PARK'A DANIŞMA KURULU'NDAN DA "EVET" başlığıyla basına servis edilen haberlerde tarafımızca ifade edilen görüşler eksik ve yanlı biçimde sunularak gerçek çarpıtılmıştır. TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu olarak kamuya ait alanların üstelik imar planlarında botanik park/yeşil alan gözüken ve halka rağmen özelleştirilmesiyle ticari kapsamda işgaline karşı olduğumuzu her fırsatta ifade etmiş bulunmaktayız. Jurassic Park'ın yapımında izlenen süreç, alınan meclis kararından bugünkü inşa aşamasına kadar hatalar ile yürütülmüştür. Bu olaya karşı olan mahalle sakinleri "YÜREĞİ GÜZEL İNSANLARDIR" ve bu yanlıştan geri dönüş için yürüttüğü çalışmalara kulak verilmelidir. Halka rağmen yapılan projelerin tartışılmadan yangından mal kaçırırcasına uygulamaya konulması yanlıştır. Açmış oldukları yürütmeyi durdurma davası vicdani olarak hepimize hitap etmektedir. 

Çukurova'nın ve bölgenin canlanması için yapılabilecek olan hukuki ve teknik anlamda kamu yararını gözeten HER TÜRLÜ PROJE için sadece ÇUKUROVA BELEDİYESİ değil diğer tüm belediyeler ile 60 yıllık bilgi birikimimiz ile destek ve dayanışma içerisinde olacağımızı, kamuoyuna saygı ile duyurulur."



Adana Çukurova Press 


Geri Dön