28 / 08 / 2024

Çukurova Carrefour AVM imar planına itiraz edildi!

Çukurova Carrefour AVM imar planına itiraz edildi!

Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen Çukurova'daki Carrefuor’un AVM’sinde imar tadilatı oylanmış oylama sonucu imar tadilatı oy çokluğu ile kabul edilmişti. Oylama bitti ama AK Parti’li Ozan Gülaçtı ile CHP’li Yusuf Akıncı olayın peşini bırakmıyor.



Oylamadan sonra sonuca itiraz eden AK Parti meclis üyeleri oylamanın tekrar yapılarak sayımın kendilerine söylenmesini istediler. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Tutanaklardan ve video kayıtlarından bakın ben size sayıyı söyleyemem” dedi. Başkan Sözlü’nün bu sözleri üzerine AK Parti meclis üyeleri salonu terk ettiler. Gazetemize  açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “Kanuni yetkilerimizi kullanacağız ve ilk olarak itirazda bulunacağız. Oylama sonucunu açıklamayarak Başkan Sözlü meclisin iradesini yok saymıştır’’ diye konuştu.


DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR DURUM VAR


CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı Haber Müdürümüz Başak Ordu’ya yaptığı açıklamada “Gerekirse bu konuyla ilgili iptal davası açacağım. Büyükşehir meclis oturumun da ilk önce Carreforsa oylandı. Carrefoursa, iptal edilmemiş olan 1/25000 ölçekli imar planına aykırıdır ve iptal edilebilir. Yapacağım araştırma sonucunda imar ilkelerine aykırılığını tespit ettiğim anda iptal davası açıp, hukuki süreci başlatacağım. Yanlış gördüğüm hiçbir şeyin peşini bırakmayacağım. Söz konusu olay da dikkat çekici olmakla beraber düşündürücü bir durumdur’ diyerek tepkisini dile getirdi.


Adana Çukurova Metropol


Geri Dön