28 / 04 / 2024

Cumaköy'de atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Cumaköy'de atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy'de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy'de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor. Yaklaşık 7 km kollektör hattının da inşa edildiği proje Haziran ayında devreye alınacak. Çevrenin korunmasına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kırsal kesimdeki küçük yerleşim alanları için İzmit Akmeşe, Hakka niye ve Umuttepe, Karamürsel Validcköprü. Dilovası Tavşancıl. Derince Çavuşlıı ve Kandıra Bağırganlı'da çeşitli kapasitelerde modüler atıksu arıtma tesisleri inşa etti. Bu tesisler ile kırsal bölgeleri çevre kirliliğinden kurtaran İSU, Gebze Cumaköy'de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin inşaatına bir süre önce başladı. Seraların yoğun olarak bulunduğu Cumaköy ile Mollafeııarı mahallerinin atıksularını arıtacak olan İSU Tip KKK) Modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 10.000 kişi/gün olarak planlandı. 


5.000 kişi/giin kapasiteli olarak inşa edilen tesisin debi kapasitesi 200 m3/gün x 5 adet = 1.000 m3/gün'dür. İhtiyaç halinde kapasitesi artırılabilecek tesisin betonarme, mekanik ve elektrik imalatları devam ediyor. 


Günboyu


Geri Dön