18 / 05 / 2024

Cumberland Properties'ten organik yazlıklar!

Cumberland Properties'ten organik yazlıklar!

Organik meraklısı Eric ve Cengiz Kaya, kozmetik sektöründen sonra Bodrum'da girdikleri emlak pazarında da organik yazlıklar üretmeye başladı. Yazlık sahipleri seradan da yararlanabiliyor



Yabancıların Bodrum sahillerinde konut yatırımı yaptıkları günler krizle birlikte kısmen geride kalsa da bölgedeki yazlık projeler halen devam ediyor. Daha önce yabancılara satış için yapılan projeler ise şimdi ağırlıklı olarak yurtiçinde satışa çıkarılıyor. Eric ve Cengiz Kaya ile İtalyan Unicredit Group'un ortak olduğu Cumberland Properties de bunlar arasında geliyor. Organix şirketinin sahibi olan Kaya kardeşlerin organiğe olan merakı onları 2003 yılında girdikleri emlak sektöründe de organik konutlar üretmeye yöneltti. Cumberland Properties tarafından Bodrum'da devam eden üç ayrı projeden daire satın alanlar aslında ömür boyu organik bir yaşam da satın alıyor.

20 Binden Fazla Çiçek Var
Konacık'ta Woodland Regency, Küçükbük'te Seaview ve Regency Gökçebel'de Valley Gardens Regency projeleri bulunan Kaya'nın organik merakı onubölgede sera almaya yöneltmiş. 500 metrekarelik bir sera alanı satın alan Kaya, bitki ve tohum yetiştiriciliğinin yanı sıra konutların günlük gıda ihtiyacını karşılayacak bitkileri de bu sera da üretiyor. Cumberland serasında 20 binden fazla çiçek, çalı, ağaç, yeşillik sürekli olarak yetiştiriliyor. Bunun yanı sıra tohumdan üretilen muz ağaçları, fesleğenler, güller, palmiyeler, papatyalar ve kaktüsler de serada yetiştiriliyor. Ayrıca projelerden ev satın alanlara 20 metrekarelik kendi istedikleri bitkileri yetiştirebilecekleri bahçe alanı da sunuluyor.Cumberland Properties ortağı Cengiz Kaya, organik konseptine inandığını söylüyor

'Satışlar Yılda 15 Konuta Düştü'
Cengiz Kaya, geçtiğimiz yıllarda yabancılara mülk satımına getirilen kısıtlamaların satışları etkilediğini ve sektörün bir daha kendine gelemediğni söylüyor. Kaya, "Günde 15-20 konut satardık şimdi yılda 15-20 konta kadar düştü" diye konuşuyor.

111 Bin 300 TL'ye Yazlık Konut
Cumberland Properties'in Konacık'ta inşa ettiği 62 konuttan oluşan Woodland projesindeki daire fiyatları 111 bin 300 TL'den başlıyor. Şimdiye kadar yüzde 60'ı tamamlanan proje 2010 yılında teslim ediliyor.Gökçebel Mevkii'ndeki Villa Gardens projesindeki villa fiyatlarının 227 bin 700 TL'den başladığı proje 2010 yılında teslim ediliyor. Şirket tarafından yapımı tamamlanan Gündoğan'daki Seaview Regency projesinde ise fiyatlar 413 bin 700 TL'den başlıyor.

Hisardaki Yalıya Ruslar Talip
Anadolu Hisarı Yakınında üç yıl önce Ceyla Gölcüklü'den satın alınan yalı ise Yalı Seaside Residence ismiyle renove ediliyor. Mimar Dara Kızııltoprak tarafından yapılan yalı bu yıl tamamlanarak satışa çıkarılacak. Cumberland Properties ortağı Cengiz Kaya, yalıya Rus yatırımcılardan talep olduğunu söylüyor. Yalının satış bedelinin ise 5.5 milyon euro civarında olacağına değiniyor.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön