27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı 11 ilde yapılacak ilk konutların temeli atıldığını duyurdu!

Cumhurbaşkanı 11 ilde yapılacak ilk konutların temeli atıldığını duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadıklarını açıkladı.



Türkiye'de yaşanan depremler sonrası mağdur olan vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek adına, 11 ilde ilk konutların temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Belediyesi önünde düzenlenen "Pazarcık Depremi Sonrası 17 Bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremler ve diğer doğal afetler nedeniyle mağdur olan vatandaşların konut sorununa çözüm bulmak amacıyla büyük bir adım atacaklarını belirtti. Bu kapsamda 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa edileceğini açıkladı.

 Cumhurbaşkanı 11 ilde yapılacak ilk konutların temeli atıldığını duyurdu!

İnşa edilecek konutlar, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için tasarlanmış olup, deprem riskine karşı dayanıklı ve güvenli bir yapıda olacak. Ayrıca, konutların sosyal donatıları da düşünülerek, vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir yaşam sürmeleri hedefleniyor.

Deprem bölgesinin genelinde faaliyette olan geçici barınma merkezlerinde 2,5 milyon insana hizmet verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 600 bine yakın vatandaşa barınma imkanı sağladıklarını belirtti.


Geri Dön