Konut

Cumhurbaşkanı 11 ilde yapılacak ilk konutların temeli atıldığını duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Belediyesi önünde düzenlenen "Pazarcık Depremi Sonrası 17 Bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni"nde konuştu

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası mağdur olan vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek adına, 11 ilde ilk konutların temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Belediyesi önünde düzenlenen "Pazarcık Depremi Sonrası 17 Bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremler ve diğer doğal afetler nedeniyle mağdur olan vatandaşların konut sorununa çözüm bulmak amacıyla büyük bir adım atacaklarını belirtti. Bu kapsamda 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa edileceğini açıkladı.

 

İnşa edilecek konutlar, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için tasarlanmış olup, deprem riskine karşı dayanıklı ve güvenli bir yapıda olacak. Ayrıca, konutların sosyal donatıları da düşünülerek, vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir yaşam sürmeleri hedefleniyor.

Deprem bölgesinin genelinde faaliyette olan geçici barınma merkezlerinde 2,5 milyon insana hizmet verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 600 bine yakın vatandaşa barınma imkanı sağladıklarını belirtti.

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı bina sayısının 56 binin üzerinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Felaketten sonraki ikinci haftada kalıcı konutların inşası için adımları atmaya başladık. Mevcut planlamaya göre bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda da 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere, hazırlıkları biten yerlerde hemen ihaleleri yapıp, sözleşmeleri imzaladık ve inşaat aşamasına geçtik. Bugüne kadar 40 bin 104 konutun ve 6 bin 223 köy evinin inşasıyla ilgili hazırlıkları bitirip, ihalesini yaptık. Hasar tespitlerinin ardından Kahramanmaraş'ta 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadık. Bu rakamlar, halen süren tespit çalışmalarının sonuçlarına göre artabilecektir." şeklinde konuştu.

 

Törene katılan yetkililer, konutların yapımına hızlı bir şekilde başlanacağını ve en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulacağını belirttiler.

Bu adımın, deprem riski yüksek bir ülkede yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu için önemli bir adım olduğunu düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca, proje için gerekli kaynakların sağlanacağını ve inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde başlatılacağını söyledi. Bu projenin sadece Kahramanmaraş'a değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de benzer projelerin hayata geçirilmesine örnek olacağını belirtti.

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!
Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!
İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!