Ekonomi

Cumhurbaşkanı açıkladı! 3 büyükşehirde ücretsiz olacak! İşte o tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 büyükşehir için önemli bir haber verdi. İşte detaylar!Bu karar ile beraber vatandaşlar ücretsiz ve rahat bir şekilde seyahat edebilecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacağını söyledi. Bu karar ile beraber vatandaşlar ücretsiz ve rahat bir şekilde seyahat edebilecekler.

İşte haberin ayrıntıları...

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLUYOR!

Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, pazartesi gününe denk geliyor ve vatandaşlara üç günlük bir tatil fırsatı sunacak. Resmi tatillerde kamu kurumları, okullar ve üniversiteler kapalı olduğu için de pek çok insan, günün büyük bir bölümünü veya seyahat ederek geçiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar ile beraber İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek olan iki önemli kutlamada toplu taşıma hizmeti ücretsiz olacağı açıklandı. Bu karar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yurttaşların rahat bir şekilde ulaşım sağlamaları amaçlanıyor. Her iki özel gün de Türkiye'nin dört bir yanında kutlanmakta, ama genellikle büyük şehirlerde büyük bir coşku ile karşılanıyor.

Alınan bu karar doğrultusunda; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinde yaşayan kişiler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bilhassa büyük şehirlerde ulaşım sıkıntısı içinde olan insanlar için bu karar oldukça önemlidir. Ücretsiz bir şekilde toplu taşıma seçenekleri, insanların kutlamalara katılmak için evlerinden rahat bir şekilde çıkabilmelerine imkan verecek. Verilmiş olan bu karar sayesinde insanlar sevdikleriyle bir araya gelmek için daha fazla seyahat edebilecekler.

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN İLK SEFERİNİ YAPTI!

Bu karar ile birlikte Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin merakla beklenen ilk seferini gerçekleştirmiş oldu. Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü 89 metre yükseklik ile Elmadağ'da yapıldı ve bu tren hattında ilk kez yerli ray kullanılmış oldu. 138 kilometrelik beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol, yani beton yol uygulaması yapıldı.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin ulaşım sektöründeki büyük adımlarının bir göstergesi sayılmaktadır. Özellikle, ülkenin en kalabalık şehirlerinde ücretsiz bir halde toplu taşıma hizmeti verilmesi ve Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin ilk seferinin gerçekleştirilmesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına atılan önemli adımlar olarak görülebilir.