Ekonomi

Cumhurbaşkanı açıkladı! Doğalgaza indirim müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaza indirim müjdesini verdi. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ibadethanelerde, cem evlerinde kullanılan doğalgazda indirim yapıldığını açıkladı.

İşte haberin detayları…

Alınan karar kapsamında ibadethanelerde, cem evlerinde kullanılan doğalgazda yüzde 42,73 indirim uygulandı. Buna ek olarak da sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 13,10 ile yüzde 25,11 arasında indirim uygulandı. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz fiyatına da yüzde 12,73 oranında indirim geldi. İndirim 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmaya başlayacak.

2023 MTV VERGİSİ DETAYLARI!

Yeni yılın yani 2023’ün gelmesi ile birlikte zamlar da netliğe kavuştu ve 2023 yılında motorlu taşıtlar için ödenecek olan zam oranı belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak açıklanmıştı.

İşte, 2023 MTV ücreti ve MTV vergisi ödeme zamanı…

2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden değerleme oranında motorlu taşıtlar vergisi için yüzde 50 oranında indirme yetkisine sahiptir ve bu yetkisini kullandı. Bu bağlamda yeni yıldan itibaren geçerli olacak MTV'de uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlenmiştir. Alınan bu karar ile birlikte 1 Ocak 2023 tarihinden başlayarak yürürlüğe girecek.

 Sosyal medyada Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerine zam geldiğini ve en uygun araç geçişinin de 410 TL olduğuna dair çıkan haberler gündemi meşgul etti. Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden beklenen o açıklama geldi.

İşte köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zam konusuna dair araç sahiplerini ilgilendiren açıklama ve diğer detaylar...

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: HERHANGİ BİR ZAM YOK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, "Köprü ve otoyol ücretlerinde herhangi bir zam yoktur. Yalan haberlere güvenmeyiniz" denildi.

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN HABERLER ASILSIZ!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. O açıklamada; "Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında söylendiği gibi herhangi bir zam yapılmamıştır. Bu şekilde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna duyurulur" şeklinde açıklama yapıldı.

Telefon alacaklara duyurulur! 2023’te bu telefonlar piyasaya çıkacak!

Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023?