Ekonomi

Cumhurbaşkanı açıklamıştı! İndirim yarın başlıyor! Peki elektrik faturaları ne kadar düşecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği elektrik fiyatlarında yaşanacak olan indirim yarından itibaren hayata geçiyor. Peki  elektrik faturaları ne kadar düşecek? İşte yüzde15'lik elektrik indiriminin detayları...  Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra Resmi Gazete’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen tarife tablosu yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunmuş ve nisan ayından itibaren tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirim uygulanacağına dair müjdeyi vermişti.  Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra Resmi Gazete’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen tarife tablosu yayımlandı. İşte yarından itibaren hayata geçecek olan indirimin tüm detayları...

173 LİRALIK ELEKTRİK FATURASI İÇİN 147 LİRA BEDEL İSTENECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirime gidilmesi ile 100 kilovatsaatlik tüketime karşılık gelen, sanayi abone grubunda 409 TL'lik fatura 348 TL'ye, mesken abone grubunda ise 173 TL'lik fatura 147 TL'ye düşecek.

 

KONUT HESABI

Konutlarda tüketiciler, halihazırda 100 kWh tüketime karşılık 173.46 lira fatura ödüyorlar ama yarından tarihinden itibaren yapılacak indirimle birlikte aynı miktarda yapılacak tüketime karşılık 147.44 TL ödeyecekler. İndirimle  birlikte ortalama 230 kwh tüketen bir ailenin faturası aylık 397.9 lirayken, 338.1 liraya gerilemiş olacak. Bu tüketim miktarında da 59.8 liralık bir indirim gerçekleşmiş oluyor.
 

SANAYİDE NE OLACAK?

Sanayi abone grubu tüketicileri hali hazırda 100 kWh tüketime karşılık 409.67 TL fatura ödüyorlar ama 1 Nisan 2023 tarihinde yapılacak olan indirim sonrası aynı miktar tüketime karşılık 348.22 TL ödeyecekler.

GÖZLER DOĞALGAZA ÇEVRİLDİ!

Elektriğin ardından gözler konutlarda kullanılan doğalgaza çevrildi. Çünkü konutların doğalgaz faturaları içinde bir indirim beklentisi oluştu. 20 Nisan 2023 tarihinde doğalgazda da indirime gidileceği tahmin ediliyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi’ne getirilmesi törenini yaparken müjde verileceğini duyurmuştu. Bu açıklamaya nazaran konutlara verilen doğalgaz ile ilgili indirimin de o tarihte açıklanacağı konuşuluyor. Olası bir doğalgaz indirimde oranın ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor. 

EPDK duyurdu! Elektrikte indirim! Hemen bakın!

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Elektrik, su, doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Kuveyt Türk’le faturalarınız bedavaya geliyor!