Genel

Cumhurbaşkanı bizzat duyurdu! Kredi, vergi borçlarına dev taksit imkanı: Detaylar ortaya çıktı, kimse borçlu kalmayacak!

Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor. Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamasına göre: vatandaşlar yapılandırma borçlarını 4 yıllık süre içerisinde, 48 taksitler içerisinde ödeyecek. İşte detaylar...Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor

Cumhurbaşkanı bizzat duyurdu! Kredi, vergi borçlarına dev taksit imkanı: Detaylar ortaya çıktı, kimse borçlu kalmayacak! Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor. Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamasına göre: vatandaşlar yapılandırma borçlarını 4 yıllık süre içerisinde, 48 taksitler içerisinde ödeyecek. İşte detaylar...


YAPILANDIRMA ÇALIŞMASINDA ÇALIŞMALAR BİTTİ

Dün akşam Kabine toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşamki kabine toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma çalışmasını devreye sokacaklarını belirtmişti. Beklenen oldu. Çalışmalar sonuçlandı. Cumhurbaşkanı, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz" diye açıklamalarda bulundu.

Vergi borcu affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan yapılandırma paketine ilişkin detaylar ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, kanun teklifinin bittiğini, yakında Meclise gelip kanunlaşacağı bilgisini vatandaşlara verdi. Nureddin Nebati, "Kanun hem Yapılandırma hükümlerini hem de vergi mevzuatında çeşitli yeniliklerin olduğu hükümleri kapsayacak" diye açıklamalarda bulundu.