Ekonomi

Cumhurbaşkanı duyurdu! İstanbul, Ankara ve İzmir için müjde! Ücretsiz oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir için müjdeyi verdi. İşte detaylar!İşte habere dair ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’de ücretsiz yol hizmeti verilecek olan tarihleri duyurdu.

İşte habere dair ayrıntılar…

İstanbul, Ankara ve İzmir’de ücretsiz yol hizmeti verilecek olan tarihler belli oldu. Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamalar ışığında; Türkiye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ücretsiz olarak yolculuk ve toplu taşıma hizmetleri sunulan resmi tatiller arasında yer alıyor.

1 MAYIS VE 19 MAYISTA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış olan yeni bir karar, ülkenin iki önemli gününde vatandaşların rahat ve ücretsiz bir şekilde ulaşım yapmalarını sağlamaları amaçlıyor. Bu karar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de yani bu büyükşehirlerde toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağını dile getirdi.

Alınan bu karar ile beraber vatandaşların bu iki özel günde evlerinden çıkmaları ve istedikleri yerlere ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak. Hem 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde hem de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Türkiye'de önemli günler arasında yer alıyor ve kutlamalar genel olarak büyük şehirlerde düzenlenmektedir.

Kararın, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerindeki toplu taşıma hizmetlerini içine alması özellikle bu şehirlerde yaşayan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu vesile ile kutlamalara katılmak isteyenler evlerinden rahat bir şekilde çıkabilecekler ve ücretsiz toplu taşıma seçenekleriyle hızlı ve güvenli bir şekilde istedikleri yere gidebilecek.

ANKARA-SİVAS YÜKSEK HIZLI TREN HATTININ İLK SEFERİ YAPILDI!

Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin merakla beklenen ilk seferi yapıldı. Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü 89 metre yükseklikle Elmadağ'da yapıldı. Söz konusu hızlı tren hattında ilk kez yerli ray kullanıldı. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol, yani beton yol uygulaması yapıldı.