06 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'e kadar 65 yeni OSB kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'e kadar 65 yeni OSB kuracağız!

ATO Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. " dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen ATO Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. 2017 büyüme beklentilerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5,2'yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin, yüzde 6'dan fazla muhtemelen yüzde 7 civarı olması kimseyi şaşırtmayacaktır" dedi. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti; "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800'e ulaşmış olan AR-GE araştırma geliştirme ve tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200'e ulaştırarak, istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz."


"Döviz kurlarındaki suni şişkinliğin ortadan kalkacağına inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında döviz kurlarındaki artışa da değindi. Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi;  "Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Katılmıyorum ben, birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum."

 


Geri Dön