Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çocuğu olan ailelere 5500 TL ödenecek! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Çocuğu olan aileleri 5500 TL yardım yapılacak. İşte detaylar!Bundan dolayı pek çok sosyal yardım yapılmaktadır

Enflasyonun artışından dolayı vatandaşın alım gücü bir hayli düştü. Bundan dolayı pek çok sosyal yardım yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını bu yönde arttırdı. Devlet ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara bilhassa da okula giden çocuklarına yönelik olarak bir yardım kampanyası da başlattı.

İşte haberin ayrıntıları…

İhtiyaç sahibi haneler, okul çağında olan çocukların eğitim harcamalarında zorlanıyor. Bu kapsamda ilkokula giden ortaokula giden liseye giden ve üniversiteye giden çocukların eğitim masraflarının karşılanması için ile aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından burs yardımı yapılacağı bildirildi.

BURS YARDIMI!

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın maddi olarak durumu iyi olmayan kişilerin pek çok imdadına koşuyor. Onlara yönelik de özel projelere imza atılıyor. Her geçen gün bu yardımlara bir yenisi eklendi ve son olarak 5500 TL tutarında eğitim masrafı bursu gündeme geldi. İlkokul çağında olan çocuklara ortaokul çağında olan liseye giden ve hatta üniversite çağında olan öğrenciler için de tek sefer olmak üzere 5.500 TL tutarındaki yardımı hesaplara aktaracağı bildirildi.

Çocuklu aileler için verilecek olan 5.500 TL tutarındaki yardım ile okula giden öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması için kullanılması amaçlanıyor. Bunun için ise e-devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri girilmesi ile beraber başvuru yapılması şartı bulunuyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı daha önce yapmış olduğu birçok yardım kampanyaları bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak olan yardımın üniversiteli öğrencilerin ise dönem arası bir defa olmak kaydıyla 5500 TL tutarında yapılacağını duyurmuştu.

Ek olarak okula giden öğrencilerin başarılı bir şekilde eğitimini sürdürmesi ile birlikte asgari ücretin yüzde 60’ı tutarındaki oran hesaplarına yatırılacak. Üniversiteye giden öğrencilere ise aylık olarak 100 TL tutarındaki yardım hesaplarına aktarılacak. Bu zamana kadar Türkiye’de bu yardımı alan 4,4 milyon aile bulunuyor. Bu başarı burslarından ve yardımlardan faydalanmak için ise e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak sisteme kayıt olunması ve gereken belgelerin istenilen tarihlerde ibraz edilmesi gerekmektedir.