Konut

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde 1 yılda 650 bin konut inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır." şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin 11 ilinde meydana gelen ve 14 milyon insanı etkileyen deprem felaketine hızla toparlanmanın kolay olmadığını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında depremzedelerle bir araya geldi ve konuşma yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin 11 ilinde meydana gelen ve 14 milyon insanı etkileyen deprem felaketine hızla toparlanmanın kolay olmadığını belirtti. Ancak, inşa edilecek 319 bin konutun altyapısıyla birlikte toplamda 650 bin konutun inşa edilmesi hedefiyle deprem bölgesini ayağa kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmaların insanüstü bir çabayla yürütüldüğünü vurgulayarak, bu felaketin yaralarının tamamen sarılacağını ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin geleceği için kritik bir tercih arifesinde olduklarını belirterek, milletin her zaman yanlarında yer alacağına inandığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından anlaşıldığı üzere, Türkiye hükümeti depremzedelerin acısını hafifletmek ve hayatlarını yeniden kurmalarına yardımcı olmak için hızlı bir şekilde harekete geçmiştir. Yapılacak olan konutların sayısı oldukça yüksek olup, bu sayede deprem bölgesindeki insanların ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Ramazanda gerek deprem bölgelerindeki gerek diğer vatandaşlarımızla gönül köprülerimizi güçlendirmemiz şarttır.

Ülkemizin 11 ilinde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızla toparlanmayı sağlamak kolay değildir.

Depremzedelerimizde milletimizde şundan emin olsun ki oradaki arkadaşlarımız insanüstü bir çalışma yaparak her türlü olumsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışmıştır.

Önümüzdeki bir yıl içerisinde 319 bin konut, toplamda 650 bin konutu inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldıracağız. Bu felaketin yaralarını tamamen saracağız.

Türkiye Yüzyılı'na ait hayallerimiz için kritik bir tercihin arefesindeyiz. Bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmayan milletimizin yine yanımızda yer alacağını inanıyorum.

Altında görülmemiş hareket! Analistler kilitlendi kaldı! Altın neden yükseliyor, yatırımcı ne yapmalı?
Eşyalı ev kiralamak: Ev sahibine sormanız gereken 10 Soru!
6 bankada peş peşe nefes kesen son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, TEB ve Akbank ve iki banka daha açıkladı!