Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay'ın Defne ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar... Cumhurbaşkanı Erdoğa, konuşmasında depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi ve hayatını kaybedenler için de fatiha okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay'ın Defne ilçesinde konteyner sahra hastanesini ziyaretinden sonra vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğa, konuşmasında depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi ve hayatını kaybedenler için de fatiha okudu. 

Dünyada bu kadar geniş bir alanda, bu kadar büyük yıkıma neden olan deprem sayısının az olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye coğrafyasının eşsiz güzellikleri ve cömert imkanları yanında bu tür mihnetleri de yüklenmek mecburiyetinde olduğunun altını çizdi. 

Ülkeyi afetlere hazırlamak amacıyla sürdürdükleri çalışmaların geçmişteki ihmallerin ve eksiklerin neden olduğu sorunlar nedeniyle arzu ettikleri hızda ilerleyemediğine dikkat çekerek "Hatay bu deprem afetinden en çok yıkımı yaşadığımız, en çok can kaybına uğradığımız yerdir. Tarih boyunca insanlığın en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Defne'miz de bu afette büyük yara aldı. Kahramanmaraş merkezli afetlerden yaklaşık 2 hafta sonra 20 Şubat'ta Defne merkezde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem ilçemizdeki yıkımı daha da artırdı" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk günlerindeki kötü hava şartları, hasar gören altyapı, kapanan yollar ve diğer nedenlerle çalışmaların çok büyük zorluklarla yürütülebildiğini dile getirdiği açıklamasında "Biz de depremin üçüncü günü Hatay'a ilk ziyaretimizi yaparak durumu yerinde gördük ve gereken talimatları verdik. Bugün 3. defa Hatay'ı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak Sayın Bahçeli ile birlikte tekrar buradayız" ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazları kaldırıma ve yeni binaları inşa etme safhasına geldiklerine, yıkılan her binayı yeniden inşa ederek tek bir vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde bu süreci tamamlayacaklarına dikkat çekti. 

Bir sene içinde Hatay ve ilçelerini ayağa kaldırmayı planladıklarının, kalıcı konutları inşa etmeye gezici ve geçici barınma imkanlarını da ihmal etmediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etapta çadırlarla barınma sorununu çözdüklerini, şimdi de konteyner kentler kurduklarını dile getirdi.

Deprem bölgesine toplam 650 bin konut gerekiyor  

"Kardeş ülke Katar'ın hibe ettiği 10 bin konteynerin büyük bölümünü Hatay'a kuracağız. Bunlardan bir kısmı Antakya'da faaliyete geçti. Amacımız insanlarımıza kalıcı konutları yapılana kadar nispeten daha insani şartlarda barınma imkanını sunmaktır" diye konuşan Erdoğan, şehirlerin yeniden inşası ve ihyası için kolları hemen sıvadıklarını aktardı. 

Açıklamasında "Bir yıl içinde konut ve köy evi olarak 319 bin haneyi inşa ederek insanlarımızın içine taşınmasını sağlayacağız. Sadece Defne'de yapacağımız konut sayısı 26 bin 261'dir" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut tespitlere göre deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Erdoğan, kaybettikleri insanları geri getiremeyeceklerini ama yıkılan her şeyi daha iyisiyle, daha güvenlisi ve daha gelişmişiyle yerine koymalarının mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Bunu da yine aynı şekilde 1 yıl içinde başaracağız. Bir yıl sonra kalıcı konutlara geçmenizin sevincini burada yine beraber yaşayacağız" diye konuştu. 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Malatya'da depremler durmak bilmiyor: Bu sabah iki kez daha sallandı! 4.7 ve 4.5 büyüklüğünde...

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!