Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Büyükçekmece öğrenci yurdunda bulunan depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1 yılda 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa edeceğiz" dedi. Yemekte önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamanın kolay olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükçekmece Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurdunda konaklayan depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi. 

Yemekte önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamanın kolay olmadığını söyledi.

'AMACIMIZ BİR YIL İÇİNDE, 319 BİN KONUT TOPLAMDA DA 650 BİN KONUT İNŞA EDEREK DEPREM BÖLGESİNİ AYAĞA KALDIRMAKTIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde bir yıl içinde, altyapısıyla, tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldıracaklarını söyledi.

'DEPREMDE ZARAR GÖREN DİĞER TÜM ŞEHİRLERİMİZİN YENİDEN İNŞA VE İHYA EDENE KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hatay'ı Kahramanmaraş'ı, inşallah yarın da Adıyaman'ı, Malatya'yı, Gaziantep'i ve depremde zarar gören diğer tüm illerin yeniden inşa ve ihya edene kadar gece gündüz çalışacağız." dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlardan kentlerine sahip çıkmalarını istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullanılamayacak hale gelen evler ve artçı sarsıntıların yol açtığı huzursuzluk nedeniyle başka yerlere giden milyonlarca vatandaş olduğunu söyledi. Vatandaşların bir kısmının da burada olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtlarında kaldığını söyleyen Erdoğan, ayrıca otellerde kamu misafirhanelerinde evlerde kalan vatandaşlar olduğunu bunların da bir an önce geri dönerek yuvalarına, işlerine hayatlarına yeniden kavuşmalarını hedeflediklerini söyledi.

Deprem bölgesindeki çiftçiler destek bekliyor! “Bu faturaların altından kalkamayız”

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?