Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…100 bin lira ödeniyor!

Ak Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili vatandaşlara 100’er bin lira ödeme yapılacağını duyurarak, ayrıntılar hakkında bilgi verdi. İşte detaylar…Konuşmasının büyük bölümünde deprem bölgesine yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Erdoğan, “Yıkılmış olan şehirlerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldırma sözümüz bulunuyor

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan AK Parti Grup toplantısında gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının büyük bölümünde deprem bölgesine yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Erdoğan, “Yıkılmış olan şehirlerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldırma sözümüz bulunuyor. 1 yıl içinde 391 bin konut, toplam olarak da 650 bin konut inşa ederek, hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek sözlerine başladı. Erdoğan bu iki ilde Bakanların ekiplerle beraber çalışmaları koordine ettiklerini kaydetti.

Deprem bölgesinde bugüne kadar 600'e yakın müstakil deprem ve artçı sarsıntı gerçekleştiğini belirterek, hem devletin hem de milletin felaket haberini alır almaz, yıkım ve kışın zorluklarını aşarak deprem bölgesine akın ettiğini anlattı.

YARIM MİLYON İNSAN YARDIM KOŞTU

Yarım milyon insanın bölgeye yardıma koştuğuna dikkat çeken Erdoğan, ölenleri geri getirmenin elde olmadığını, ancak kalan vatandaşların hayata bağlanması için her şeyi yapma gayretinde olacaklarını kaydetti.

 

Bakanların birkaç saat sonra deprem bölgesine ulaşarak çalışmaları yürütmeye başladığını anlatan Erdoğan, AFAD'dan madencilere kadar bütün arama kurtarma ekiplerini, 90  farklı ülkeden gelen ekipleri, personeli, belediye ekiplerini, polis, asker, sağlık çalışanı ve gönüllüleri bölgeye yönlendirdiklerini söyledi.

“MİLLETİMİZ ASRIN DAYANIŞMASINI GÖSTERDİ”

Evleri çöken ya da evlerine giremeyen 14 milyon vatandaşın gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ivedilikle etkin bir organizasyon oluşturduklarına işaret eden Erdoğan, “Bütün milletimiz, asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını gösterdi. Oluşturduğumuz tahliye köprüleri ve açtığımız tahliye yoluyla şehir dışına gittiler. Misafirhaneleri, otelleri, boş evleri depremzedelerin barınmasına açtık” diye konuştu.

100’ER BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ

Konteyner kentleri yaygın hale getirerek  çadırda yaşayan vatandaşları daha insani şartlara taşımak için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Kira ve taşınma  yardımlarıyla kendi barınma ihtiyaçlarını karşılayanlara yardımcı oluyoruz. Bölgede 10'ar bin liralık yardımımız toplam 1,4 milyona yaklaşmış durumda. Bunun yanı sıra  vefat edenlerin yakınlarına 100'er bin lira destek ödemesi yapıyoruz.  Bölgede 3,7 milyon sıcak yemek çıkartıyor, ek olarak kumanya dağıtımıyla ihtiyacı karşılıyoruz. Açılan her iş yeri ve işletmeyle depremzede vatandaşlarımız şehrine dönmekte, hayatını yeniden düzene koymaya başlamaktadır.  Bu nedenlerle istihdam ve üretimi yeniden çalıştırmak için her türlü desteği vermekte kararlıyız. Elektrik, yol, su, doğalgazı kurumlarımızın yoğun çalışmaları sonrası hizmet verilebilir hale getirdik.”

İş Bankası az önce açıkladı… EYT’liler, bu kadar ödeme alacaksınız!

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

EYT’den prim borcu olanlara önemli fırsat… Bankalar para musluklarını açtı!

Yapı Kredi az önce açıkladı… EYT’lilere promosyon müjdesi! 8.500 TL ödenecek!