Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam emekli zammı kararını verecek! İşte emekli zammındaki 3 rakam! 

En düşük emekli zammı yarın belli oluyor. Emekli zammı için yeni rakamlar da tek tek ortaya çıktı. İşte o 3 rakam...

AK Partili kurmaylar, en düşük emekli maaşlarına uygulanması planlanan zamma ilişkin üç alternatif ve mali raporu haftasonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundular. Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili kararını verecek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise yarın Vergi Paketi’nin detayları ile en düşük emekli maaşına yapılacak zammı duyuracak. 

40 maddelik Vergi Paketi'nin de yarın TBMM'ye sunulması planlanıyor. Bunun 12 maddesinin vergiyle ilgili olduğu, kalanların ise teknik düzenlemeleri içerdiğine dikkat çekildi. 

Gözler yarın AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in düzenleyeceği basın toplantısına çevrilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak emekli zammı seçenekleri ortaya çıktı. 

Ekonomimcom'dan Besti Karalar'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda; en düşük emekli maaşı alanlara; bin 500, 2 bin ve 2 bin 500 TL zam uygulanması ve bu oranların bütçeye yükü kalem kalem anlatıldı. Yapılacak zammın ise Hazine’den karşılanacağı ifade ediliyor. 

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı masadaki ilk seçenek 11 bin 500 Türk Lirası oldu fakat bu oranın zamma yansıması en düşük olasılık olarak görünüyor.

En güçlü ihtimal 12 bin Türk Lirası formülü oldu. Eğer bu formül kabul görürse aylık bütçeye maliyeti yaklaşık 3 milyar lira, 6 aylık maliyeti ise 17 milyar lira, yıllık ise 34 milyar TL olarak gerçekleşecek. 

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 bin TL olması formülü de gündemde yer alıyor. Bu formülde aylık bütçeye maliyeti yaklaşık 5.5 milyar TL, 6 aylık bütçeye 30 ile 32 milyar TL, yıllık maliyeti ise 60 ile 64 milyar TL’yi görmesi öngörülüyor. 

AK Parti de ise beklentinin yapılacak zammın tüm emeklileri kapsamasına ilişkin olduğu belirtiliyor. Kabineden bu karar çıkar mı? AK Partililere göre, ‘çıkması gerek, Bu durumu seçmene anlatamayız. Ancak bütçe de yeterli değil' konuşmaları yapılıyor. 

AK Partili kurmaylar uzun süredir kamuoyunda tartışılan vergi paketi çalışmasına da son şeklini verdi. Kapsamlı bir vergi paketinin yeni yasama yılına bırakıldığına dikkat çekilirken, bugün sunulacak paketin içeriğinin daha dar olacağı belirtiliyor. 

ŞOK 17-23 Temmuz 2024 haftanın fırsatları kataloğu! 

Kredi çekecekler dikkat! Bankalarda yeni dönem başladı...

Emeklilerin hesaplarına bu ay tam 15 bin TL yatacak! Maaşa ek ödeme: Garanti Bankası emekli promosyon!