Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’liler, kadro gözleyen kamu çalışanları ve zam bekleyen emeklilere seslendi

Kabine Toplantısı'nın ardından EYT’liler, kadro gözleyen kamu çalışanları ve emeklilere seslenen Erdoğan’dan bir de yeni doğal gaz müjdesi verdi.

Herkesin günlerdir merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından gözlerin çevrildiği isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak edilen konular hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası merak edilen konular hakkında açıklamalar yaptı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan, başta EYT’liler, kadro bekleyen kamu çalışanları ve zam bekleyen emeklilere seslendi.

EMEKLİLİKLERLE KONUSU YILBAŞINDAN ÖNCE HALLEDİLECEK

Asgari ücretin ardından zam bekleyen emekli ve memurlara da seslenen Erdoğan, emekli ve memurların maaş artışlarını da bu anlayışla yapacaklarını söyledi.

Çalışanların emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlıkları yakında tamamlayacakları bilgisini de veren Erdoğan, bu meseleyi de yılbaşından önce gündemden çıkarmak istediklerini söyledi.

EYT' DE YAKINDA TAMAMLANIYOR

Erdoğan ülke kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, emekli ve memurların maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacaklarını belirtti.

'

'FIRSATÇILIK PEŞİNDE KOŞANLARI ASLA AFFETMEYECEĞİZ'

Konuşmasında, enflasyona de da değinen Erdoğan, amaçlarının, 2024’te ülkeyi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak olduğunun altını çizerek, fiyat artışları nedeniyle tüm kesimlerin refahında yol açan kayıpları telafi edip üzerine çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmasında, girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları da uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan bunları asla affetmeyeceklerini vurgulayarak, “Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ’DE YENİ DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Konuşmasında bir yeni doğal gaz müjdesi veren Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin, 58 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz rezervini keşfettiğini söyledi.

Erdoğan, bu verilerin analizi neticesinde daha önce ilan ettikleri  540 milyar metreküplük rezervin, böylelikle 652 milyar metreküp olarak revize edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'deki gaz rezervimiz Çaycuma-1'deki yeni keşfimizle birlikte 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı." ifadelerini kullandı.