29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis'e gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis'e gelecek!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaş zammında son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis'e gelecek. İşte detaylar...



Emeklilerin merakla beklediği maaş zammında peş peşe açıklamalar gündemde yer almaya devam ediyor. Emekli vatandaşların heyecanla  beklediği zammın ekim ayında TBMM'ye gelmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Düzenlemenin yılbaşından önce yasalaşması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde "Emekliye zamda 2024'e kararını vererek gireceğiz, fazla uzamaz bakanlarımız çalışıyor." diye ifade etmişti.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekliye zamda 2024'e kararını vererek gireceğiz, fazla uzamaz bakanlarımız çalışıyor." diyerek emeklileri heyecanlandırmıştı.

Konuyla ilgili çalışmalar sürdürülürken iddiaya göre yasal düzenleme ekim ayında Meclis'in gündemine taşınacak ve yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçip yasalaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis e gelecek!

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI'NDAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Emekli maaşına ne zaman düzenleme olacağını ve bu konuda başlatılan çalışmalar hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Yılmaz, enflasyonun geniş kesimler üzerinde oluşturduğu negatif tahribatı gidermek üzere çok ciddi adımlar attıklarını, maaşlarda düzenlemelere gittiklerini belirtti.

Yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu yükselişin memur emeklilerine de yansıyacağını aktaran Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak" diye kaydetti.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz" diye ifade eden Yılmaz, Çalışmayı sene sonuna kadar tamamlayarak emeklin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Yılmaz, emekli maaşına dair son olarak "Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis e gelecek!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 LİRA

Sondakika.com'un haberine göre, Milyonlarca emeklinin gözü, Meclis'in açılması ile gündeme gelecek maaş zammına ilişkin yasal düzenlemeye çevrildi. Teklif için son hazırlıklar devam ederken 7 bin 500 TL olan mevcut uygulamada en düşük emekli maaşının yukarı çekilip çekilmeyeceği çalışmanın tamamlanmasıyla netlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fazla uzamaz diyerek zam sinyalini yaktı! Ekim ayında emekli zammı Meclis e gelecek!

MAAŞ ZAMMININ YILBAŞINDAN ÖNCE YASALAŞMASI PLANLANIYOR

Söz konusu çalışmaların tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında konunun detayları görüşülecek. Sonrasında TBMM'deki süreç start alacak. Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla çalışmanın yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Yasal düzenlemenin Meclis'te ekim ayında gündemine gelmesi, yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçerek yasalaşması öngörülüyor.

Konuttaki arz sıkıntısı dönüşüme sebep oldu! 3+1 ve 4+1'lerin yerini artık 1+1 evler alacak

Ücretlerdeki yüksek artış öğrencilerin servis kullanımını etkiledi!

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!


Geri Dön