Ulaşım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'nın açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada merakla beklenen ve 2018 yılında yapım çalışmalarına başlanan Gebze-Darıca Metro Hattı’nın 2025 yılında açılacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı açıklamada merakla beklenen  Gebze-Darıca Metro Hattı’nın açılış tarihini duyurdu.

Açıklamasında Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'nın 2025 yılı sonunda hizmete gireceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu metro hattında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bizim amacımız, hattı 2025 senesi bitmeden Kocaeli halkının kullanımına sunmak.” ifadelerini kullandı. Erdoğan yaptığı açıklamada ayrıca, Kocaeli’de geçtiğimiz Haziran ayında  ihalesi gerçekleştirilen Kuzey Hızlı Raylı Sistem Hattı’nın da 2028’de faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şunları dile getirdi: “Kocaeli şehrini raylı sistemlerle yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ekonomik açıdan önemli kentleri arasında yer alan  Kocaeli’ye ne yapsak azdır. Bugün, Kocaeli için çeşitli alanlarda 149 yeni projeyi resmen hayata geçiriyoruz. Çevre, sağlık ve yerel yönetimler başta olacak şekilde pek çok sektörde yatırımlar yapıyoruz. Toplamda 3 milyar 562 milyon TL’lik bir bütçeyle 1.528 konut ve 657 bin metrekare büyüklüğünde üç farklı millet bahçesini açıyoruz. Ayrıca Dilovası'nda 218 bin 650 metrekarelik, Gebze Kışlası Sultan Orhan'da 393 bin 790 metrekarelik ve Gölcük'te 5 bin 413 metrekarelik millet bahçeleri, Kocaeli halkının hizmetinde olacak.”


KOCAELİ KUZEY HIZLI RAYLI SİSTEM HATTI 2028 YILINDA TAMAMLANACAK


Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca konuşmasında Kocaeli’de devam eden projelerle ilgili de önemli detaylara değindi. Erdoğan açıklamasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kocaeli’de yapılan yatırımların toplam değerinin 78 milyar TL’yi geçtiğini belirtti. Altyapı, kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri gibi pek çok alanda toplam 24 milyar TL’lik projelerin devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma alanında da büyük projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Açıklamasında geçtiğimiz Haziran ayında ihalesi gerçekleştirilen 28,5 kilometre uzunluğundaki Kuzey Hızlı Raylı Sistem Hattı'nın 1. aşamasının tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen bu hattın da 2028’de hizmete açılacağını söyledi.

 

Son 5 yılda hem temettü veren hem de en fazla kazandıran 10 hisse!

En düşük emekli aylığı Ocak 2025 zammı için yeni hesap yapıldı!

Satılık konutların ilanda kalma süresi 70 gün!