Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu. Ayrıca, proje kapsamında yapılacak olan ikinci ve üçüncü etapların kentsel dönüşümünün başlangıcına dair düzenlenen törene de katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında gerçekleştirilen anahtar teslim törenine katıldı. Ayrıca, proje kapsamında yapılacak olan ikinci ve üçüncü etapların kentsel dönüşümünün başlangıcına dair düzenlenen törene de katıldı.

Erdoğan, kura töreninde bulunan vatandaşlara Kadir Gecesi'nin kutlu olmasını diledi ve son yıllarda Ramazan ayı ve bayramların salgın felaketi ile gölgelendiğini, bu yıl da deprem felaketiyle karşılaşıldığını belirtti.

Erdoğan, vatandaşların Kadir Gecesi'ni tebrik ederken ramazan ayı ve bayramların son yıllarda salgın felaketi ve deprem felaketi gibi zorlu süreçlerle geçtiğine dikkat çekti. Bu felaketlerin üstesinden devletin gücü ve milletin birliği, beraberliği ve dayanışması sayesinde geldiklerini vurgulayan Erdoğan, her felaketin bundan sonrası için alınacak tedbirleri hatırlattığını belirtti. 1999 yılından kalma bir tecrübelerinin zaten olduğunu ifade eden Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ise etki ve yıkım alanının büyüklüğüyle bir küçük kıyamet yaşandığını söyledi.

Ülkenin Doğu Anadolu'dan başlayıp Marmara'ya kadar iki koldan gelen fay hatları tehdidiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Erdoğan, sel, yangın, heyelan ve diğer afet risklerini de kapsayan bir afet yönetimi sistemi kurmak için uzun süredir yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

"İstanbul önceliklerimizin başında yer almak mecburiyetindedir"

Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerine verdikleri önemi vurgulayarak konuşmasına başladı. Afet riski olan her bölgede bu projeleri uygulayacaklarını belirtti ancak İstanbul'un nüfus yoğunluğu, stratejik konumu gibi hususlar sebebiyle önceliklerinin başında geldiğini ifade etti. Şehrin doğu ve batı istikametinde sağlam ve huzurlu yerleşim yerleri kurmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, TOKİ aracılığıyla Türkiye'nin tamamında 1 milyon 180 bin konut yaptıklarını ve bu konutlarla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Ayrıca deprem bölgesindeki 11 ilde yapacakları konutlarla bu şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

"20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin ülke genelinde bugüne kadar 3,3 milyon konutun inşasını sağladığını belirterek, neredeyse 20 milyon insanın güvenli yuvalara kavuştuğunu ifade etti. Depremlerin hazırlıksız yakalayabileceği gerçeğine dikkat çeken Erdoğan, mevcut projeleri hızlandırmak ve yeni projeleri mümkün olan en kısa sürede hayata geçirmek için kararlı olduklarını vurguladı. İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, 830 bin metrekarelik alanı ve 2,5 milyon metrekarelik inşaat sahasıyla ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, 18 parselden oluşan Yeni Fikirtepe Projesi'ne 2020 yılında başlandığını ve 20 milyar liralık yatırımla 60 bin vatandaşın yaşayacağı 12 bin 418 konutun inşa edildiğini belirtti. Erdoğan, Fikirtepe'deki proje için örnek bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

"20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturduk"

Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin ülkenin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladığını belirterek, yaklaşık 20 milyon insanın güvenli yuvalara kavuşmasına vesile olduklarını dile getirdi. 6 Şubat depremlerinin gösterdiği gibi, deprem beklemeksizin hazırlıkların hızlandırılması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ülkedeki en önemli projelerden biri olduğunu ifade etti. Yaklaşık 830 bin metrekarelik bir alanı ve 2,5 milyon metrekare inşaat sahasını kapsayan proje, 18 parselden oluşuyor ve Yeni Fikirtepe Projesi olarak da biliniyor. 2020 yılında başlatılan projede, 20 milyar liralık bir yatırımla 60 bin vatandaşın yaşayacağı 12 bin 418 konut inşa edilecek. Erdoğan, Fikirtepe'de gerçekten örnek bir proje yürütüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Fikirtepe Projesi'yle birlikte 20 milyar TL'lik yatırımla 12 bin 418 konut inşa edildiğini açıklayarak, "Yeni Fikirtepe Projesi ile 20 milyarlık yatırımla içerisinde 60 bin vatandaşımızın yaşayacağı 12 bin 418 konut yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 830 bin metrekare alanı ve 2,5 milyon metrekare inşaat sahasıyla ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Ortalama olarak projenin üçte biri tamamlandı. Projenin ilk etabında inşa ettiğimiz 1648 konutun anahtarlarını teslim ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nın ilk günü, kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi vereceklerini de ayrıca bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğuna vurgu yaparak, "Bunun için İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale ya da açgözlülüğe meydan verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere son dakika! Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi teslim edilecek!
Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!