Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazından yararlanarak desteklerin artırılacağını açıkladı!

Desteklerin artırılması ve genç girişimcilerin iş kurmalarına yönelik faizsiz kredi desteğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazı kaynaklı gelirlerin kullanılacağını açıkladı. Konuşmasında, son 21 yılda 10,5 milyon yeni konut inşa ederek vatandaşları modern, güvenli ve yüksek standartlı evlere kavuşturduklarını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleşen "Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı"nda konuştu. Konuşmasında, son 21 yılda 10,5 milyon yeni konut inşa ederek vatandaşları modern, güvenli ve yüksek standartlı evlere kavuşturduklarını belirtti. Ayrıca, TOKİ ve kentsel dönüşüm projeleri aracılığıyla 1,2 milyon ve 3,3 milyon ev inşa ettiklerini söyledi. Konut sahibi olmak isteyen gençlerin hayallerine kavuşmalarını sağlayacaklarını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, genç girişimcilerin iş kurmalarına yardımcı olacaklarını ve Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz kaynağı ile destekleri artıracaklarını belirtti. Gençlerin dünya ile etkileşimini artırmak amacıyla yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını artıracaklarını ifade etti. 

Gençlere rakamları başka bir açıdan yorumlayarak Türkiye'nin 21 yılını anlatmak istediğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Eskiden bu ülkede insanların ilk hayali, başını sokacak bir ev bulmaktı. Bu hayalin ölçüsü, kelimenin tam anlamıyla dört duvar, bir damdan oluşan barınak seviyesiydi. Büyükşehirlerimizin çevresini saran gecekondular, işte bu ihtiyacın bir neticesi olarak ortaya çıktı. Biz, gençlerimiz başta olmak üzere tüm insanlarımızın ev hayalinin ufkunu değiştirdik. Geçtiğimiz 21 yılda ülkemizde 10,5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak, vatandaşlarımızı güvenli, modern, yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk.

Bu konutların 1,2 milyonunu TOKİ vasıtasıyla inşa ettik. Yine bu konutların 3,3 milyonunu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. Kalan kısmı da gelişen, büyüyen, refah seviyesi yükselen Türkiye'nin tabii bir sonucu olarak özel sektör eliyle ülkemize kazandırıldı. Bugün de ev sahibi olmak isteyen gençlerimizi bu hayallerine kavuşturacak olan yine biziz. Üstelik sadece insanlarımızı ev sahibi yapmakla kalmadık, şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla modern bir görünüme kavuşturduk."

Yerli ray kullanılarak yapılan Ankara-Sivas Hızlı tren hattı yarın açılıyor!
Halkbank'tan son dakika müjdesi! Tam 41 bin 350 TL promosyon ödeyecek! Böylesi görülmedi, rekor seviye!
Satıştan kalkan iPhone 11 flaş fiyat etiketi ile şimdi de Migros'ta! Hemen koşan anında kapacak!