Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi… Çiftçiye sıfır faizli kredi imkânı geliyor!

Gaziantep’te Köy Evleri Anahtar Teslim Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 10 farklı müjdeleri olduğunu açıkladı. Çiftçilere hiç faiz ödemeden kredi alma imkanı  veriliyor. İşte ayrıntılar…Ödeme güçlüğü yaşayan ve icralarla yüz yüze kalan pek çok çiftçinin yüzünü güldürecek müjdeye göre, devlet çiftçilere sıfır faizli kredi dönemini başlatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce çiftçiye derin bir nefes aldıracak müjdeyi açıkladı. Ödeme güçlüğü yaşayan ve icralarla yüz yüze kalan pek çok çiftçinin yüzünü güldürecek müjdeye göre, devlet çiftçilere sıfır faizli kredi dönemini başlatıyor.

Gaziantep Nurdağı’nda gerçekleştirilen köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde önemli müjdeler veren Erdoğan,  depremden etkilenen bölgelerdeki köy evlerinde yaşayan çiftçiler için Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri vereceklerini belirterek, “ Yem, hayvan alımlarının destekleyeceğiz ve bu sayede ahırlar dolacak” dedi.

Afet alanlarına ek olarak diğer bölgelerdeki bütün vatandaşlara ve kırsal dönüşümden faydalanmak isteyenlere el uzatacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  afetler sonrasında kendilerine düşen görevin binaların sağlam yapılması, derelerin önünün kesilmeyerek afetlere hazırlıklı olunması olduğunu söyledi.


 

HAYVANCILIK KREDİSİ GELİYOR

Çiftçiler için yapacakları yeni düzenlemeleri de konuşmasında peş peşe açıklayan Erdoğan, çiftçiler için 10 farklı müjdeleri olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Gerçekten çok güzel eserler şeklindeki köy evlerimizin hak sahibi olan vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Bugün bütün çiftçilerimize 10 yeni müjdeli haber  veriyoruz. Özgün mimari eser şeklinde buradaki akıllı tahta, ahır, camisi ile akıllı köy evlerini  bugün milletimizin takdirine sunuyoruz. Afet bölgelerinde yer alan köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri vereceğiz. Ayrıca yem ve hayvan  alımlarına da deste olacağız” açıklamasında bulundu.

 

Böylece çiftçilerin ahırlarının dolacağını dile getiren Erdoğan,  afet alanları dışında kalan bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlara  da, kırsal dönüşümden yararlanmak istemeleri halinde el uzatacaklarını bildirdi.

ET VE SÜT FİYATLARI İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR

Çiftçiler için peş peşe müjdelerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları açıkladı:

“Afet bölgeleri dışında yaşayan vatandaşlardan kırsal dönüşümden yararlanmak isteyen vatandaşlara 'İlk Evim'  projesinin şartlarına göre akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getirmiş olacağız. Köylerde yaşamını sürdüren vatandaşlardan mevcut evini yıkıp bu modele göre güvenli, sağlam, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenler için uygun şartlı finansman  desteği vereceğiz.  Et-süt fiyatlarının izahı olmayan düzeylere yükselmesine neden olan sıkıntıya çözüm getiriyoruz.  Bunun için 50 başı geçen büyükbaş ari damızlık üretimi için de teşvik getireceğiz. Bu şekilde hayvan varlığımızı bir yandan yükseltirken, bununla yüzde 30 verim artışı hedefliyoruz.  Buna ek olarak tarımsal üretimde kullanılan basınçlı sulama altyapısını güçlendirme yoluyla, birim alanda daha fazla gelir ve rekolte elde edilmesini sağlayacağız.”

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Maaş bağlandı ama bayrama parasız girdiler… İşte EYT’lilere maaş yatmamasının nedeni!

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…