Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar... Erdoğan bu kapsamda "Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan bu kapsamda "Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz." demişti. Peki Ev hanımlarına emeklilik hakkı geldi mi? Çalışan annelere perim desteği verilecek mi? İşte detaylar...

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesinde birçok kesimi destek kapsamına alan düzenlemeler  yer alacak. Özellikle aile destek programı kapsamında kadınlar için getirilen erken emeklilik ve prim destekleri yakından takip ediliyor.


EV KADINLARINA EMEKLİLİK KAPILARI AÇILIYOR!

Çalışma imkanı bulamayan ev kadınları için şu anda işletilen isteğe bağlı sigorta sistemi  tekrar gözden geçirilecek. Böylece ev kadınlarına daha kolay ve erken emeklilik hakkı tanınacak.

Bugün isteğe bağlı sigorta ile 15 yıl prim ödemesi gereken ev kadınlarının bu primlerinin üçte biri devlet tarafından ödenecek.

Böylece ev kadınları 15 yıl değil de 12.5 yıl ya da 10 yıl prim ödeyerek emekli olabilecekler. Aynı zamanda Ödenecek prim miktarı ile ilgili yılda 15 bin liraya yakın bir katkı da sağlanacak.

**Bugün asgari isteğe bağlı sigorta primleri şu şekilde;

Asgari ücret : 10.008 TL Bir aylık prim : 10.008 X yüzde 32 = 3.202,56 TL
Devlet katkısı: 1.067,52 TL Ödenecek tutar: 2.135,04 Yıllık katkı: 12.810, 24 TL

MİLYONLARCA ANNEYE ESNEK EMEKLİLİK YAŞI

Ev kadınları için yapılan bu destek dışında eğer annelik de varsa ikinci bir erken emeklilik imkanı da sağlanacak.

Örneğin yılda 90 gün prim eklenen bir sigortalı anne 4 yıl çalışmasına rağmen 5 yıl çalışmış gibi olacak. Bu da ona daha önce emekli olma imkanı sağlayacak. Eklenen süre kadar da yaştan yapılacak indirim sayesinde anneler erken emekli olacak.

Maaşını alamayan EYT'liler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Bunu yapmanız gerekiyor! 

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

Ev hanımlarına emeklilik primi ne kadar? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?