Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İkramiyeler bugün ödeniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kamu işçisini ilgilendiren ek zam ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, kamu işçileri için, "Ücretlerinde yüzde 28’i bulan artış sağlamış oluyoruz." ifadesini kullandı.Memurlara yapılan 2

Milyonlarca kamu işçisinin merakla beklediği ek zam müjdesi geldi. Memurlara yapılan 2.5 puanlık ilave zam, kamu işçileri için de geçerli olacak.

A Haber'de yer alan habere göre; kamu işçilerine müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'lik bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz" dedi. Bu artışın yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendirdiğini belirten Erdoğan, "Bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önceki gün bir araya gelerek ilave zamla ilgili açıklama yapmış, "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2.5'lik zam Şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır" demişti.

Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında 11 Ağustos 2021'de Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'ne ilişkin anlaşmaya göre, işçilerin taban ücretleri 4 bin 100 liraya çıkarıldı.

2021-2022 yılının ilk 6 ayı için ücretlere yüzde 12, diğer 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı artışına karar verildi

İKRAMİYELER BUGÜN ÖDENİYOR

Kamu işçilerine 13 günlük ilave tediye ödemeleri (ikramiye) bugün hesaplara geçiyor.

700 bini aşkın kamu çalışanına 26 günlük ikramiyenin ödeme planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla belirlendi. Buna göre; 26 günlük ikramiyenin ilk yarısı bugün, diğer yarısı 29 Nisan'da ödenecek. Yılın ikinci yarısında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 26 günlük ödeme yapılacak. Bu ödemenin takvimi de Temmuz ayında belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Son dakika gelişmesi! Memur ve emekliye ek yüzde 2.5 zam!

Ek zam meclisten geçti mi?

Fed sonrası dolar güçlendi!

Kripto paralara Fed engeli!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

.